Tipy na víkend: Užite si legendárny muzikál či koncert obľúbeného detského projektu

crop_1080_608_trencin-1585590662 Trenčiansky hrad Foto: Kamzakrasou.sk

TRENČÍN – Aj tento víkend môže byť plný príjemných zážitkov. Trenčín a okolité mestá totiž ponúkajú rozmanité udalosti, ktoré si spolu so svojou rodinou alebo priateľmi zaručene užijete. Ponúkame vám ich prehľad.

Detský karneval – 10. 2. 2024, 15.00 hod., KS Opatová

V priestoroch Kultúrneho domu Opatová sa v sobotu môžete tešiť na zábavné hry a súťaže, karnevalovú diskotéku, tombolu, malé občerstvenie a možno sa bude aj kúzliť. Chystajte rozprávkové masky, témou tohoročného karnevalu budú totiž rozprávkové postavy. 

Vstup pre všetkých, malých i veľkých, je možný len v karnevalových maskách.

Paci Pac: Jarné turné 2024 – 10. 2. 2024, 17.00 hod., Nové Mesto nad Váhom

Paci Pac vyrážajú na slovenské turné. Môžte sa tešiť na premiéru úplne nového rodinného predstavenia plného farebných kostýmov a veselých postavičiek z obľúbených pesničiek. Tentokrát príde dokonca aj obrovský slon a nebudú chýbať ani vtipný pán Trampolíni, popletený vodník Ferko, šikovný pán Traktorista, spachtoš medvedík, nezbedný psík či Superhrdina, ktorý zachráni Paci pred Kazispevom. 

Počas vystúpenia zaznejú úplne nové pesničky, ale aj obľúbené detské hity ako Slon, Ťapi ťap, Traktor, Mama mi dala korunu, Pes a mačka, Opica či Paciland. Toto interaktívne a hlavne zábavné predstavenie si užijú nielen deti, ale aj rodičia. 

Každé dieťatko dostane pri vstupe do sály darček. 

Vstupenky na koncert potrebujú aj dieťa aj dospelý. Kúpite ich tu.

Muzikál Kubo – 10. 2. 2024, 18.00 hod., MŠK Púchov

„Anča, ja mám nožík.” Poznáte tento legendárny výrok Jozefa Kronera? Najúspešnejší muzikál je opäť na scéne. Živé, energické a zábavné predstavenie v modernej a divácky príťažlivej podobe. Bravúrne herecké a tanečné výkony, fúzia moderného tanca a folklóru, plejáda skvelých hercov a tanečníkov. To všetko môžete zažiť v Púchove.

Muzikál Kubo je oslavou slovenského folklóru a vzdanie holdu velikánovi slovenskej filmovej a divadelnej scény Jozefovi Kronerovi.

Účinkujú: Peter Brajerčík, Adela Mojžišová/Silvia Soldan/Sára Polyaková, Peter Makranský/Simon Kopunec, Rado Hudec/Štefan Richtárech, Elena Spaskov, Renata Ryníková, Tomáš Palonder, Norman Šáro, Filip Biro.

Vstupenky kúpite tu.

Dogma Divadlo: Záväzný výstup – 10. 2. 2024, 19.00 hod., Klub Lúč, Trenčín

Pitoreskná scénická koláž jedného herca a jeho tieňa, zmes bezpríznakových slov, falošných emócií a hry, ktorá nikam nevedie. Zmysel sa stráca v bezvýznamnosti, motívy konania sú nejasné. Príďte sa pozrieť na diskotéku ega a patologických prejavov na vynútených doskách, ktoré znamenajú takzvaný svet. 

Text a réžia: Kamil Bystrický
Hrá: Kamil Bystrický alt. Tomáš Plánka
Artwork: Vlado Ďurajka
Hudba: Martin Fačkovec, Richard Lalík

Klarinetové duetá – 11. 2. 2024, 18.00 – 19.15 hod., Hviezda, Trenčín

Róbert Šebesta a Ronald Šebesta budú hlavní protagonist ďalšieho koncertu Klubu priateľov vážnej hudby v Trenčíne. V špeciálnom koncerte zaznejú altové chalumeau, klasicistický klarinet & basetový roh.

Bližšie informácie nájdete na www.kpvh.sk.

Vstupné 10 eur, pre členov klubu 7 eur. Vstupenky na podujatie kúpite online, v Kultúrno-informačnom centre alebo priamo na mieste.

Detský karneval Zdroj: KIC Trenčín
Paci Pac: Jarné turné 2024 Zdroj: Ajdnes.sk
Muzikál Kubo Zdroj: Ajdnes.sk
Dogma Divadlo: Záväzný výstup Zdroj: KIC Trenčín
Klarinetové duetá Zdroj: KIC Trenčín

Ďalšie články