Vnútroblok na sídlisku v Trenčíne čaká zmena. Príďte rozhodnúť, ako bude vyzerať

Vnútroblok dostane novú tvár. Vnútroblok dostane novú tvár. Ilustračná fotografia: Pixabay

TRENČÍN – Máte jedinečnú príležitosť zapojiť sa do participatívneho plánovania a stať sa spolutvorcom budúcej podoby vnútrobloku na ulici Mateja Bela pri Kultúrnom centre Aktivity. Inštitút participácie pozýva už v stredu 24. apríla na poznávaciu susedskú prechádzku.

Trenčín plánuje obnoviť vnútroblok Mateja Bela. Miestni obyvatelia tak majú možnosť stať sa súčasťou spoločného plánovania. Podnety a úvahy z pripravovaného stretnutia budú súčasťou správy pre architektov.

„Milí obyvatelia a návštevníci vnútrobloku M. Bela pri KC Aktivity, srdečne vás pozývame na prvé stretnutie k plánovanej revitalizácii. Stretnutie sa uskutoční v stredu 24. apríla od 17:00. Stretneme sa za Kultúrnym centrom Aktivity – pri detskom ihrisku (amfiteáter). Pripravíme priestor pre nápady a okrem toho sa vydáme na spoločnú prechádzku,“ uviedla Kristína Milová z Inštitútu participácie Trenčín.

Počas prechádzky si priblížia jednotlivé časti vnútrobloku, jeho problémy a potenciál. „Po prechádzke budeme diskutovať v amfiteátri od 18:30. V prípade nepriaznivého počasia sa stretneme v KC Aktivity v spoločenskej miestnosti na prízemí,“ dodala.

Počas akcie sa obyvatelia dozvedia zaujímavosti o okolí, ale aj to ako vyzerá proces participácie a ukážu si konkrétne časti vnútrobloku, ktoré majú radi, a ktoré im prekážajú. K dispozícii bude aj detský kútik.

„Prechádzka je vhodná aj pre rodiny s deťmi, seniorov a osoby so zníženou mobilitou. Počas prechádzky prejdeme 500 metrov a prekonáme 6 výškových metrov. Prechádzka neobsahuje schody. Budeme sa pohybovať pomalým tempom ako skupina,“ uviedlo mesto na svojej stránke.

Účelom prechádzky má byť debata o aktuálnom fungovaní a využívaní verejného priestoru a tiež o tom, ako ho v budúcnosti využívať lepšie a efektívnejšie. Vstup bude voľný. Podujatie organizuje mesto Trenčín a Inštitút participácie v  spolupráci s  Európskym hlavným mestom kultúry Trenčín 2026.

(Zdroj: mesto Trenčín)

Plán prechádzky. Foto: trencin.sk

Ďalšie články