Obľúbená atrakcia sa vracia do ulíc. Tento rok ju však čaká zmena

VMT Už v sobotu 27. apríla odštartuje obľúbená atrakcia Vlak Matúš Čák. Foto: VMT

TRENČÍN – Už v sobotu 27. apríla odštartuje obľúbená atrakcia Vlak Matúš Čák svoju štvrtú sezónu. V máji a septembri bude premávať cez víkendy a sviatky. Od začiatku júna až do konca augusta každý deň.  

Obľúbená trenčianska atrakcia mala premiéru v roku 2021. Aj napriek vtedajším obmedzeniam mala solídny štartovací rok. Počas letnej sezóny, ktorá trvala 125 dní, urobili celkovo 1 125 jázd.

V roku 2023 jazdili 112 dní a odviezli 22 467 návštevníkov. „V Trenčianskych Tepliciach sa jazdilo 81 dní a previezli sme 8 371 cestujúcich. V tomto roku sme zaznamenali nárast zahraničných turistov, ale najmä narásť počtu individuálnych jázd pre rôzne skupiny, školy, škôlky, tábory, zájazdy a podujatia,“ informoval vtedy prevádzkovateľ atrakcie Robert Ludvig.

Na budúci víkend sa Vlak Matúš Čák vráti do Trenčína. Vláčik Kúpeláčik v Trenčianskych Tepliciach však tento rok z technických dôvodov premávať nebude.

„Po dlhej zimnej prestávke nastal čas na návrat vláčika do ulíc nášho nádherného mesta Trenčín, aby ste si užili jazdu historickým centrom, kvitnúcim lesoparkom Brezina a taktiež prehliadky a podujatia na Trenčianskom hrade, ku ktorému vás dovezieme,“ informoval Ludvig.

Trasa vláčika. Zdroj: VMT

Ceny a trasa sú rovnaké ako minulý rok. „Jazdy začíname vždy o 10:00 a končíme o 19:00 večer. Štart ako tradične pri Vodníkovi na Štúrovom námestí. Nebude chýbať audiosprievodca s komentárom o najvýznamnejších pamiatkach, miestach a zaujímavostiach Trenčína,“ povedal pre Trenčiansky Štandard Robert Ludvig.

Základný cestovný lístok v cene 8 eur platí na celý okruh a 5 eur stojí jednosmerný lístok. Deti, ZŤP a seniori zaplatia 5 eur za celý okruh a 3,50 eura za jednosmerný lístok. Rodinný lístok pre 2 dospelých a 2 deti je 20 eur (celý okruh) a 13 eur (jednosmerný), za každé ďalšie dieťa je cena lístka 2 eurá (celý okruh aj jednosmerný). Deti do 3 rokov vláčik odvezie zadarmo.

Možná je aj rezervácia miest pre skupiny nad 10 osôb na konkrétne jazdy podľa harmonogramu.

Štartuje sa vždy na Štúrovom námestí. Foto: Rasťo Harakal

Ďalšie články