Zrekonštruovaný klenotnícky dom v Trenčíne bude hostiť medzinárodné stretnutie odborníkov

Zrekonštruovaný klenotnícky dom v Trenčíne bude hostiť medzinárodné stretnutie odborníkov Zrekonštruovaný klenotnícky dom v Trenčíne bude hostiť medzinárodné stretnutie odborníkov. Foto: Mikusdiamonds.sk

TRENČÍN – Najnovšie trendy výroby šperkov, zloženia klenotníckych zliatin či ich skúšania a označovania, rozoberú účastníci pracovného stretnutia puncových úradov Česka, Maďarska, Poľska a hosťujúcej krajiny podujatia – Slovenska.

Riaditelia a špecialisti na odborné činnosti puncových úradov si v Trenčíne v dňoch 28. až 29. mája 2024 vymenia skúsenosti najmä zo spoločnej ochrany spotrebiteľa, vzájomného uznávania puncových značiek a koordinácie svojich činností, ktoré sa riadia národnými normami.

Účastníkov privíta zrekonštruovaný vyše 400-ročný historický trenčiansky klenotnícky dom. V dome sídli Slovenský gemologický inštitút a obnovila sa remeselná klenotnícka výroba. Hosťom medzinárodného podujatia sprístupní minulosť aj súčasnú obnovu zlatníckeho umenia na Slovensku, pričom súčasťou prehliadky klenotníckeho domu bude aj vzácna replika uhorskej kráľovskej koruny.

Zdroj: Slovenský gemologický inštitút

Vzácna replika uhorskej kráľovskej koruny. Zdroj: Slovenský gemologický inštitút

Ďalšie články