Trenčianski vysokoškoláci už jazdia na elektrobicykloch. Sú prví a jediní na Slovensku!

IMG_2191 Nové e-bicykle otestoval aj rektor TnUAD Jozef Habánik. Foto: Trenčiansky Štandard

TRENČÍN – Od dnes sa môžu študenti a zamestnanci Trenčianskej univerzity Alexandra Dubčeka v Trenčíne presúvať medzi jednotlivými fakultami alebo po meste pomocou e-bicyklov a skútrov.

„Som rád, že po čase testovacej prevádzky môžeme dnes uviesť do života projekt, ktorý je unikátny v podmienkach slovenských univerzít. Chcem sa poďakovať Ministerstvu školstva, vedy, výskumu a športu SR za to, že nás v tejto pilotnej aktivite podporilo. Verím, že týmto projektom budeme slúžiť ako dobrý príklad pre ďalšie univerzity na Slovensku,” povedal na dnešnom slávnostnom spustení zelenej mobility rektor TnUAD Jozef Habánik. 

https://trencin.standard.sk/6740/trencianska-univerzita-spusta-ako-prva-na-slovensku-zdielanie-elektrobicyklov-a-skutrov/

Študenti a zamestnanci univerzity budú mať k dispozícii 15 skútrov a 30 elektrobicyklov. Dojazd skútra je 65 km pri priemernej rýchlosti 40 km/h, jeho nabíjanie potrvá približne 7 hodín.

TnUAD disponuje aj 3 stanovišťami s nabíjacími stojanmi. Jedno sa nachádza na nádvorí fakulty Sociálno ekonomických vzťahov v Trenčíne, druhé v areáli Fakulty špeciálnej techniky v Záblatí a tretie na Fakulte priemyselných technológií v Púchove.

https://trencin.standard.sk/6681/trencianske-teplice-spustili-unikatny-projekt-adoptujte-si-svoj-altanok/

Projekt zdieľaných e-bicyklov a skútrov mimoriadne teší aj trenčianskeho župana Jaroslava Bašku. „My sa teraz budeme sústrediť na výstavbu cyklotrás a Vážsku cyklomagistrálu, keďže tá spája mestá Trenčín a Púchov, v ktorých sú jednotlivé fakulty. A darí sa nám. Zo 100 km máme vybudovaných 45 km a tento rok odovzdáme do užívania ďalších 23 km,” uviedol Baška. Pevne verí aj v to, že župa bude úspešná v podanej žiadosti na výstavbu cykloúseku Trenčín – Dubnica nad Váhom.

Rektor TnUAD Jozef Habánik na testovacej jazde e-bicyklov. Foto: Trenčiansky Štandard

Ďalšie články