Tipy na víkend: nechajte sa pozvať do minulosti, na dobrý koncert či jedinečnú gitarovú šou

Tipy na víkend: nechajte sa pozvať do minulosti, na dobrý koncert či jedinečnú gitarovú šou Foto: KIC Trenčín

TRENČÍN – Neviete, čo s víkendom? Po týždni sme pre vás opäť pripravili niekoľko zaujímavých tipov, ako naložiť s voľným časom.

Prechádzky mestom so sprievodcom: Zločiny a tresty kedysi – 4. 5. 2024, 16:00, KIC Trenčín

Richtár a mestská rada zabezpečovali výkon práva, určovali tresty previnilcom a udržiavali takzvaný mestský mier. Trenčín mal aj právo meča, čiže mal vlastného kata. Viete, čo sa kedysi považovalo za najpotupnejší trest a aké požiadavky musel spĺňať kat?

Vstupné: 2,50 eura dospelí, 1 euro deti od 6 rokov. Predpredaj v KIC Trenčín. 

Sprevádza Zuzana Novodvorská. Trvanie prechádzky je 1,5 hodiny. Súčasťou je prehliadka Katovho domu (vstupné 3 eurá).

Trasa prechádzky nie je bezbariérová. Prechádzky mestom pre vás pripravuje Kultúrno-informačné centrum Trenčín.

Lukáš Adamec: Bodka Tour 2024 – 4. 5. 2024, 19:00, Piano, Trenčín

Slovenský spevák Lukáš Adamec vyráža na dlho očakávané turné. Fanúšikovia sa môžu tešiť na piesne, ktorými sa spevák zvýraznil na slovenskej hudobnej scéne, ako napríklad – Horúca Láska, Tancuj mi, Najviac, Veď Vieš. 

Keďže sa Lukáš v minulosti zúčastnil a vyhral rôzne televízne spevácke súťaže a účinkoval v množstve hudobných programov, očakávať môžete aj výber z toho najlepšieho v jeho doterajšej kariére.

Vstupenky kúpite tu.

Husľový koncert: festival Hudba pod hradom – 5. 5. 2024, 18:00 – 19:15, Piaristické gymnázium, Trenčín

Vo štvrtom festivalovom koncerte privítame huslistu Jána Timčáka a klaviristku Zuzanu Zamborskú. Podrobnosti a program koncertu nájdete tu.

Vstupné 10 eur, pre členov klubu 7 eur.

Predpredaj v KIC Trenčín.

Dávid Bílek: gitarová show – 5. 5. 2024, 19:00, Piano, Trenčín

Gitarový virtuóz, dvojnásobný laureát v hre na klasickej gitare a držiteľ prestížnych cien Dávid Bílek predstavuje svoju multižánrovú gitarovú šou, v ktorej vás presvedčí, že sa to dá. Klasické diela a svetové hity velikánov, ako Metallica, Sting, Beatles, Led Zeppelin, známa skladba Cancion del Mariachi z filmu Desperado, ale aj najznámejšie Slovenské či ľudové piesne zaznejú v jedinečnom gitarovom prevedení.

V roku 2014 Dávid Bílek získal na Súťaži študentov konzervatórií SR 1. miesto a zároveň sa stal absolútnym víťazom. O dva roky neskôr si obhájil na Súťaži študentov konzervatórií SR 1. miesto a titul absolútneho víťaza. Za jeho úspechy mu bola ministrom kultúry udelená Cena sv. Gorazda.

V tom istom roku sa zúčastnil projektu Viva Ulica, kde vyhral prvé miesto. V rámci výhry si mal možnosť zahrať so Slovenskou filharmóniou v Sade Janka Kráľa, čo považuje za jeden zo svojich najväčších úspechov.

Vstupenky kúpite tu.

Prechádzky mestom so sprievodcom. Zdroj: KIC Trenčín
Lukáš Adamec – Bodka Tour 2024. Zdroj: KIC Trenčín
Huslista Ján Timčák. Zdroj: KIC Trenčín
Dávid Bílek – gitarová show. Zdroj: KIC Trenčín

Ďalšie články