O humanitárnej pomoci, propagande, kybernetickej bezpečnosti a dobrovoľníctve

DIS-IRP-04 Poslaním charitatívnej organizácie ADRA je slúžiť ľuďom tak, aby každý mohol dôstojne žiť. Foto: ADRA

TRENČÍN – Už najbližší štvrtok a piatok sa môžete zúčastniť na Dni otvorených dverí mimovládnej charitatívnej organizácie ADRA, ktorej poslaním je slúžiť ľuďom tak, aby každý mohol dôstojne žiť.

Vo štvrtok 9. a v piatok 10. marca 2023 sa v areáli Ozeta Trenčín na Ulici Ľudovíta Stárka (vstup z Veľkomoravskej ulice) môžete zúčastniť na diskusiách o prepojení medzi kybernetickou bezpečnosťou a humanitárnou pomocou. Informovalo o tom mesto Trenčín na webovej stránke.

Diskutovať o témach pomáhajúcich Slovákov v zahraničí, internetovej manipulácii či o Ukrajine ako krajine a národe „na pokraji” budú Tomáš Kriššák, odborník na informačnú bezpečnosť, Alexandra Janečková, hlavná štátna radkyňa a zástupkyňa riaditeľa Odboru rozvojovej spolupráce a humanitárnej pomoci Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR, kde od roku 2021 zabezpečuje poskytovanie humanitárnej pomoci SR do zahraničia, Tomáš Bokor, riaditeľ Slovenskej agentúry pre medzinárodnú rozvojovú spoluprácu SlovakAid a Marek Madro, psychológ, ktorý založil a vedie projekt Internetovej poradne pre mladých IPčko.

Súčasťou programu Dňa otvorených dverí budú aj workshopy, koncert a výstava fotografií vojnového fotografa Jána Husára. 

Organizácia ADRA poskytuje humanitárnu pomoc ľuďom, ktorí sa v dôsledku rôznych katastrof ocitli v ohrození, realizuje projekty rozvojovej spolupráce, pomáha zlepšovať životnú úroveň ľudí v najmenej rozvinutých krajinách, organizuje pravidelné a systematické dobrovoľníctvo.

Na Slovensku dlhodobo pomáha seniorom v domovoch sociálnych služieb, ľuďom v sociálnej núdzi a pod. V čase pandémie koronavírusu pomáhala nemocniciam zaistiť logistiku a technické zázemie.

Program:

Štvrtok 9. marec 2023

13:00 –13:30 Otvorenie výstavy Rozbitý svet – This Is Ukraine (with Special Russian Operations).

13:30 – 15:00 Ako Slovensko pomáha. Rok pomoci Ukrajine (hostia z MZVEZ SR, SlovakAid, Migračného úradu, neziskového sektora).

15:15 – 16:45 Workshop 1 – Tomáš Kriššák, naratívy ruskej propagandy na Slovensku a ako sa jej brániť. Otvorené pre školy a verejnosť.

17:00 – 18:00 Neformálne zoznámenie – Trenčín pomáha Ukrajine, Mareena, Liga za duševné zdravie, IPčko, Kto pomôže Ukrajine.

18:00 – 18:45 Beseda s autorom výstavy – Ján Husár – This Is Ukraine (with Special Russian Operations).

Piatok 10. marec 2023

10:00 – 20:00 Prístupná výstava – Rozbitý svet – This Is Ukraine (with Special Russian Operations).

13:30 – 15:00 Workshop 2 – Tomáš Kriššák – Informačná bezpečnosť: Prečo a ako ľudia podliehajú manipuláciám na internete? Ako ochrániť seba a svojich blízkych? Otvorené pre školy a verejnosť.

18:30 – 20:30 Koncert Pavel Helan a Oxana Turcer- Украïна-це ти (TV Noe stream).


Ďalšie články