Trenčianske obce žili futbalovými výročiami

IMG-20230624-WA0050 Futbalové oslavy. Foto: TSK

TRENČÍN – Tri dediny v Trenčianskom samosprávnom kraji si v uplynulých dňoch pripomenuli výročia fungovania miestneho futbalu.

Beckov, Chynorany a Podlužany mali dôvod na radosť. Tamojší futbal podporujú už desiatky rokov a stále spája miestnych obyvateľov.

„Myslím si, že futbal je šport, ktorý je naozaj najmasovejší a najpopulárnejší na Slovensku. Máme možnosť vidieť, že podpora futbalu zo strany štátu nie je taká, ako by mala byť,“ povedal župan Jaroslav Baška a vyjadril nesúhlasné stanovisko so zákonom o športe, ktorý je v súčasnosti v Národnej rade SR.

V Chynoranoch oslavovali storočnicu futbalu, v Podlužanoch zase krásne 70. výročie jeho založenia a v Beckove si pripomenuli 80 rokov futbalu v obci.

„Futbalistom v Chynoranoch, Podlužanoch, v Beckove a ďalších obciach želám, aby futbal napredoval a fungoval aj naďalej,“ dodal s tým, že v súčasnosti funguje futbal v mestách a obciach najmä vďaka funkcionárom, srdiečkam týchto ľudí a podpore samospráv, ktoré finančné prostriedky vyčleňujú zo svojich rozpočtov.

Organizácie výročí finančne podporil Trenčiansky samosprávny kraj.

Informácie pochádzajú z tlačovej správy TSK.


Ďalšie články