FOTO: Dlhé roky bol ošarpaný. Obnova podchodu pri Elizabeth sa mierne predražila. Poznáme dôvod

IMG_2013 FOTO Dlhé roky bol nevábny. Práce v podchode už ukončili. Ako vyzerá? Foto: Trenčiansky Štandard

TRENČÍN – Trenčania si určite všimli, že stavebné práce v podchode na Ulici M. R. Štefánika v Trenčíne sa nedávno skončili.

v apríli sme informovali, že tento nie veľmi vábny podchod pri známom hoteli Elizabeth dostane novú tvár. „Vzhľadom na to, že rekonštrukcia stánkov sa ukázala, najmä z finančného hľadiska, nerentabilná a ekonomicky nákladná, rozhodli sme sa ich asanovať a následne priestor vyčistiť a vymaľovať,“ ozrejmila v apríli hovorkyňa mesta Erika Ságová.

„V rozpočte sa počíta s touto investičnou akciou v sume 68-tisíc eur,“ skonštatovala hovorkyňa. Po rekonštrukcii však mesto na svojej stránke uviedlo, že projekt vyšiel celkovo na 73-tisíc eur.

„Zhotoviteľ vyhral obstarávanie so sumou 67 800 eur s DPH. Finálna cena rekonštrukcie bola 73 425,10 eura s DPH,“ ozrejmila Ságová.

Práce naviac teda stáli 5 625,10 eura s DPH. A čo navýšilo cenu projektu? „Dopĺňali sa svietidlá, elektrická inštalácia a obklad steny,“ konkretizovala.

,,Po odstránení obchodných prevádzok boli na stene objavené bývalé reklamné výklenky, ktoré chce mesto opäť v budúcnosti využívať. Pre ich budúce využitie je potrebné k nim dotiahnuť el. káble a káble na internet. Z dôvodu bezpečnosti je však potrebné výklenky dočasne zakryť obkladom. Taktiež sa zistila potreba doplnenia el. káblov a káblu k audio inštalácii nad rámec PHZ. Pre lepšie osvietenie podchodu sa doplnia naviac svietidlá k výťahom a ku vstupom do podchodu z oboch strán,“ uviedla Ságová.

Z podchodu zmizli všetky priečky a výklady niekdajších obchodíkov. Podchod má dnes nový strop, elektrickú inštaláciu a osvetlenie.

Mesto tiež pripomenulo, že už v roku 2012 v podchode pribudli výťahy a sklené prekrytie pri hoteli Elizabeth. „S vybudovaním identického prekrytia uvažujeme aj zo strany Parku M. R. Štefánika, projektová dokumentácia je už pripravená,“ uzavrelo mesto.

Doterajšia renovácia podchodu tak pravdepodobne nebola komplexná. Stavebné práce v podchode by v budúcnosti mali pokračovať. A ktovie, možno bude z jedného z najškaredších podchodov nakoniec najkrajší podchod v meste.

Nový strop. Foto: Trenčiansky Štandard
Viditeľná zmena. Foto: Trenčiansky Štandard
Obchodíky zmizli. Foto: Trenčiansky Štandard
Podchod prešiel rekonštrukciou. Foto: Trenčiansky Štandard

Ďalšie články