Video: Bánovčania sa konečne dočkajú opravy chodníkov, zlepší sa ich hrozivý stav?

oprava chodnikov 1200 x 633 Bánovčania sa konečne dočkajú opravy chodníkov, zlepší sa ich hrozivý stav? Foto: Stanislav Vavro

Bánovce nad Bebravou – Jeden z najpálčivejších problémov, ktorý dlhodobo trápi Bánovčanov sú zdevastované chodníky naprieč celým mestom. Zdá sa, že po odklepnutí financií v mestskom rozpočte na ich opravu, svitá na lepšie časy.

Podľa slov primátora mesta Bánovce nad Bebravou Róberta Gašparíka radnica vyčlení na tuto dlho očakávanú investíciu viac ako 350 000 eur z mestskej pokladnice.

„Po dôkladnej obhliadke sme určili poradie najviac zničených chodníkov, ktoré sme zaradili do plánu opráv a rekonštrukcie,“ uviedol vedúci Odboru služieb zamestnanosti mestu Michal Pojtek počas kontrolného dňa na sídlisku Dubnička.

Podľa neho okamžitú nutnosť opráv si vyžadujú najviac zničené chodníky na uliciach Generála Svobodu, Sládkovičovej pri lekárni Sv. Kataríny, Lúčnej, Žitnej, J.C. Hronského, ako i chodníka popri Materskej školy J. A. Komenského.

Videoreportáž: Bánovčania sa konečne dočkajú opravy chodníkov. Autor: Stanislav Vavro

Podľa primátora majú v pláne opraviť na celom území mesta približne 13 600 štvorcových metrov (m2) plochy.

„Tieto opravy sa budú najviac dotýkať sídliska Dubnička, kde ten stav je najhorší, ale snažili sme sa investície rovnomerne rozložiť tak, aby neboli ukrátené ani žiadne mestské časti a sídliská,“ konštatoval primátor.

„Tadiaľto sa už nedalo chodiť, chodníky sú tu zdevastované už roky rokúce. Najhoršie na tom je, keď naprší a nevieme, do čoho stúpime“ povedala dôchodkyňa Elena Čižnárová, ktorú sme zastihli na vychádzke aj s jej štvornohým priateľom počas reportáže na sídlisku Dubnička.

Pojtek ďalej uviedol, že vzhľadom na obmedzený rozpočet a veľký rozsah prác, mesto pristúpilo len k výmene povrchových vrstiev.

„Nedôjde k celkovej rekonštrukcii chodníkov a výmene obrubníkov po celom profile. Bude odstránená vrchná vrstva a po následnom posúdení budú urobené najnutnejšie opravy a bude znovu obnovená asfaltová vrstva, prípadne budú vymenené najnutnejšie úseky obrubníkov,“ podotkol Pojtek.

„Verím, že na budúci týždeň po dlhom procese obstarávania pristúpime k podpisu zmluvy s realizátorom, ktorý ba mal dokončiť práce po prevzatí staveniska do dvoch mesiacov,“ uzavrel Róbert Gašparík.

Jeden z najpálčivejších problémov, ktorý dlhodobo trápi Bánovčanov sú zdevastované chodníky naprieč celým mestom. Foto: Stanislav Vavro

Ďalšie články