Trenčín nevyhral od septembra. Môže sa zlomiť stolica pod Stolicom?

Ilija Stolica Ilija Stolica. Foto: Rasťo Harakal

TRENČÍN – Futbalisti AS Trenčín neprežívajú v súčasnosti najlepšie obdobie. Naplno bodovať sa im podarilo ešte 30. septembra proti Banskej Bystrici. Odvtedy sa im vyhrať nepodarilo a šokujúco vypadli aj z pohárovej súťaže. Po poslednom ligovom zápase s Ružomberkom soptil trenčiansky kormidelník Stolica. Napriek zlým výsledkom by sa zo svojej pozície porúčať nemal, veď na začiatku ligového ročníka dokázal po rokoch vytiahnuť Trenčanov na čelo tabuľky.

Trenčín prežíval po konci minulého ligového ročníka veľké sklamanie. Pred sezónou to teda opäť skúsil zmenou trénera. Stal sa ním Srb Ilija Stolica. Pre väčšinu to nebolo veľmi známe meno a ani jeho trénerská kariéra nebola prevratná. Príprava rovnako neukázala predvedenými výkonmi nič výnimočné. Ani káder nevyzeral kvalitatívne lepšie ako v predchádzajúcej sezóne. Odišli solídni hráči ako Bainovič, Lavrinčík a káder opustil aj Azango. Vystúpenie v Niké lige bolo teda veľkou neznámou.

V ostrej ligovej skúške to bola už iná reč. Trenčania pôsobili v zápasoch oveľa aktívnejšie ako v uplynulej sezóne. Aj hra bez lopty vyzerala diametrálne odlišne. Stolica na lavičke pôsobil veľmi emotívne a z tribúny to vyzeralo, že si spravil v kabíne poriadky. Čo bolo najdôležitejšie – hráči spod hradu Matúša Čáka začali pravidelne bodovať.

Porazili dokonca aj ospevovanú Dunajskú Stredu. Keby povedal niekto vedeniu, že po 9. kole Niké ligy sa budú Trenčania vyhrievať na 1. mieste, nikto by im asi neveril. To kolo malo aj inú príchuť. Fanúšikovia sa po siedmich rokoch dočkali otvorenia hlavnej tribúny. Avšak zápas s Bystricou bol na dlhý čas ich posledné ligové víťazstvo.

Odvtedy sa Trenčanom nedarí. Trikrát bezgólovo remizovali a trikrát prehrali. Vypadli nečakane aj v pohári s Devínskou Novou Vsou. Tréner Stolica neskrýval sklamanie a posledný zápas s Ružomberkom si prial srbský kormidelník celkom vymazať.

Trenčania neskórovali tri zápasy za sebou. Naposledy strelili dva góly so Spartakom, kde boli v zápase aktívnejší, ale nakoniec vyšli bodovo naprázdno. Napriek tomu sú momentálne na 5. mieste, čo nie je zlý počin. V sobotu ich čaká Podbrezová a o týždeň neskôr Dunajská Streda. Do nového roka je úloha jasná – nájsť stratenú formu.   


Ďalšie články