Turbulentný týždeň v Dukle má dohru. Predseda predstavenstva rezignoval

hok_tn_zv_milos_radosa_FDS5378 Miloš Radosa končí na poste predsedu predstavenstva klubu HK Dukla Trenčín. Foto: Rasťo Harakal

TRENČÍN – Predseda predstavenstva HK Dukla Trenčín Miloš Radosa dnes rezignoval na svoju funkciu. Klub o tom informoval na svojom webe.

Miloš Radosa od dnešného dňa už nepokračuje na poste predsedu predstavenstva klubu. Po svojom otvorenom liste z 1. januára oznámil, že vo funkcii skončí po konci sezóny. Zdá sa, že po turbulentnom týždni a vyjadreniach ohľadom brankára Júliusa Hudáčka veci nabrali ostrejší spád a spolu s dozornou radou sa dnes dohodli na rezignácii.

„V mene dozornej rady HK Dukla Trenčín ďakujem Milošovi Radosovi, ktorý dnes oznámil svoju rezignáciu, za jeho činnosť predsedu predstavenstva v ostatných viac ako troch rokoch. Obdobie to nebolo jednoduché a športové výsledky z rôznych dôvodov neboli podľa očakávaní tak náročného klubu ako Dukla. Verím, že nový predseda, ktorého meno oznámime vo februári 2024, sa s úlohami, ktoré ho čakajú, zdatne popasuje a Dukla sa dostane na víťaznú vlnu a poteší svojich fanúšikov,“ uviedol v stredu večer Róbert Švehla, predseda dozornej rady HK Dukla Trenčín.

Stanovisko Miloša Radosu:
Vážení fanúšikovia a podporovatelia trenčianskeho hokeja,

ako isto viete, už začiatkom kalendárneho roka som avizoval ukončenie môjho pôsobenia vo funkcii predsedu predstavenstva HK Dukla Trenčín. Dnes prebehlo neformálne stretnutie akcionárov HK Dukla Trenčín, ktorého predmetom bola diskusia o aktuálnej situácii v klube, ako aj zabezpečení chodu klubu po mojom odchode.

Od svojho nástupu do funkcie predsedu predstavenstva v septembri 2020 som sa usiloval o to, aby sa klub po športovej a ekonomickej stránke dostal na pozície, na ktoré právom patrí. Napriek nepriazni osudu spôsobenej dvoma pandemickými sezónami a treťou sezónou ovplyvnenou rekonštrukciou zimného štadióna som hrdý, že aj vďaka podpore partnerov a fanúšikov sme tieto sezóny zvládli. Všetky svoje kroky vo funkcii som robil vždy v najlepšej viere pre napredovanie a úspech nášho klubu, a preto ma mrzí, že jeho súčasné postavenie po športovej stránke nezodpovedá vynaloženému úsiliu celého manažmentu.

Vnímam tiež názory, že moje osobné vyjadrenia, ktoré som nikdy nemal záujem spájať s klubom ako takým alebo ich vydávať za klubové, môžu byť považované za kontroverzné.

V nadväznosti na uvedené a majúc na zreteli prioritne záujem klubu, som sa rozhodol k dnešnému dňu ukončiť svoje pôsobenie vo funkcii predsedu predstavenstva hokejového klubu HK Dukla Trenčín. 

Chcel by som poďakovať všetkým priaznivcom a partnerom trenčianskeho hokeja, ktorí mňa a klub počas môjho pôsobenia podporovali. Verím, že ešte aj v tejto sezóne Dukla Trenčín nepovedala posledné slovo a naďalej zostávam fanúšikom klubu.

Dukla, najlepšia u nás!


Ďalšie články