VIDEO: Premiéra filmu Vojna policajtov mala v Trenčíne úspech. Režisér aj herci sa dočkali aplauzu

Vojna policajtov, Trenčín, premiéra Záverečná poklona hereckej delegácie si na pondelkovej premiére vyslúžila dlhý aplaus. Foto: Trenčiansky Štandard

TRENČÍN – Po úspešnej premiére v Steel Aréne v Košiciach mal film Vojna policajtov premiéru aj v trenčianskom Cinemaxe.

Film trval približne dve a pol hodiny, no na jeho finále sa oplatilo počkať. Po záverečných titulkoch sa totiž prišli pokloniť protagonisti snímky spolu s režisérom, producentom a trenčianskym rodákom Rudolfom Biermannom.

Novinka vznikla podľa knihy Hnev od Arpáda Soltésza. V porovnaní s filmom Sviňa nie je Vojna policajtov primárne politická, za to je akčná, krvavá a nechýba jej ani jemná dávka humoru.

Rudolf Biermann pre Trenčiansky Štandard prezradil, prečo sa pustil do filmového spracovania románu Hnev. „Je to veľmi rozvetvená kniha. Arpád Soltész v nej udalosti popisuje skoro až filmovo. Nie každý spisovateľ má taký dar. Veľmi dobre popísal hrdinov, veľmi dobre popísal miesta. Dialógy má napísané vynikajúco.“

Pri prvotnom čítaní knihy však ešte nevedel, koho obsadí do tej-ktorej role. „To bola dlhá cesta,“ uviedol s dodatkom, že na jednu z hlavných hrdiniek vyskúšali 26 herečiek, kým sa definitívne rozhodli.

Ak vás zaujíma, prečo komparzisti hrali vo filme zadarmo, ako si Biermann spomína na deväťdesiate roky a aký projekt pripravuje najbližie, sledujte nás aj naďalej. Exkluzívny rozhovor si budete môcť prečítať na webe Trenčianskeho Štandardu už čoskoro. Máte sa na čo tešiť.


Ďalšie články