Tipy na víkend: Zažite únik do exotického Ománu aj večer plný smiechu so známymi televíznymi tvárami

Tipy na víkend: Zažite únik do exotického Ománu aj večer plný smiechu so známymi televíznymi tvárami Mesto Trenčín. Foto: Trenčín/Facebook

TRENČÍN – Aj tentoraz sme pre vás pripravili výber najzaujímavejších kultúrnych tipov na nadchádzajúce voľné dni. Ak radi cestujete, smejete sa či obdivujete výtvarné umenie, určite si vyberiete.

Cestovateľská prednáška: Omán – 24. 2. 2024, 15:00, Kaviareň Na Ceste, Trenčín

Ďalšie cestovateľské putovanie s Michalom Florešom. Tentoraz sa vydal do Ománu, krajiny, ktorú si zamiloval a do ktorej by sa bez váhania vrátil znovu. Je to arabská krajina, ktorá svojou povahou a ústretovosťou ľudí nie je typicky arabská. Ak sa chcete v týchto chladných dňoch zahriať, príďte si vypočuť cestovateľskú prednášku o zemi, kde teploty stúpali k 50-kam. 

Gustoviny – 24. 2. 2024, 20:00, Piano, Trenčín

Kabaretná komedy show Gustoviny prináša do Trenčína absolútnu novinku v podobe live comedy show divadelno-improvizovaných scénok, okorenených stand-up vystúpeniami. Hudby a tanca chtiví diváci sa môžu tešiť na vystúpenie kapely Lomnické Čháve a chýbať nebude ani after-party s dídžejom.

V prvom dieli pozvanie prijali hostia ako Peter Batthyany, Jaro Slávik, Jaro „Veľmajster Jerry“ Szabo a nezabudnuteľný Marek „Fučo“ Mariňák. Celým večerom vás bude sprevádzať, taktovkou jemu vlastnou, Gusto.

Dĺžka trvania: cca 3 až 4 hodiny + afterparty s dídžejom.

Vstupenky kúpite tu.

Ukryté v knihách / Hidden in Books – 15. 1. 2024 až 28. 2. 2024 | Kultúrno-informačné centrum, Trenčín

Už len niekoľko dní potrvá výstava čarovných diel anglickej výtvarníčky Isobelle Ouzman žijúcej na Slovensku, ktorá predstavuje svoju tvorbu a umeleckú techniku Altered books (pozmenené knihy). Využíva knihu ako médium, ktorú ďalej spracúva a vytvára trojdimenzionálne dielo zobrazujúce snové, rozprávkové krajiny a zátišia. Pracuje najmä so skalpelom, atramentom a lepidlom, pričom vzniku diela predchádza veľa času sústredenej tvorby.

Cestovateľská prednáška: Omán. Zdroj: KIC Trenčín
Gustoviny. Zdroj: KIC Trenčín
Výstava Ukryté v knihách. Zdroj: KIC Trenčín

Ďalšie články