Tragédia v Nemšovej: Jeho vášeň sa mu stala osudnou

Nemšová Štrkovisko Štrkovisko Nemšová, kde došlo k tragédii. Foto: SRZ MsO Trenčín

TRENČÍN – V Nemšovej sa stala v pondelok tragédia. V miestnom rybníku sa utopil muž pochádzajúci z Českej republiky. Okolnosti a príčiny úmrtia sú nateraz predmetom vyšetrovania.

Prípad sa stal v popoludňajších hodinách. O život prišiel rybár z Moravy. „Na základe doteraz zisteného včera, teda 4. 3. 2024, v poobedňajších hodinách na plytčine štrkoviska v k. ú. Mesta Nemšová bolo nájdené telo 66-ročného muža (občana ČR) bez známok života. Na miesto bola privolaná RZP, ktorá skonštatovala smrť,“ informovala Trenčiansky Štandard hovorkyňa Krajskej polície PZ v Trenčíne Ingrid Krajčíková.

Na záchrannej akcii sa zúčastnili aj členovia Dobrovoľného hasičského zboru Nemšová. „Dnes sme boli v čase 14:00 kontaktovaní KOS ZZS na poskytnutie KPR pacientovi v lokalite Jazero. Na miesto vyrazila posádka DHZO, ktorá po príchode na miesto udalosti spoločne s príslušníkmi polície poskytovala pacientovi KPR až do príchodu posádky RLP,“ uviedli hasiči z Nemšovej na svojej sociálnej sieti.

Štrkovisko v Nemšovej sa stalo mužovi osudným. Foto: SRZ MsO Trenčín

Podľa dostupných informácií televízie JOJ sa mužovi počas nahadzovania zachytil háčik. Rybár ho chcel uvoľniť, prechádzal pozdĺž brehu, šmykol sa, následne spadol do vody a utopil sa. Nie je však vylúčené, že predtým dostal infarkt. Presnú príčinu smrti určí pitva.

„Okolnosti a príčiny úmrtia sú predmetom vyšetrovania. Poverený príslušník OO PZ Nemšová začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenie. Napriek snahe všetkých zúčastnených sa pacienta zachrániť nepodarilo,“ dodala na záver trenčianska policajná hovorkyňa.

Ide o prvý prípad utopeného rybára v tomto kalendárnom roku.


Ďalšie články