Video: Dubničania sa môžu tešiť na nové cesty, chodníky, cyklostrasy aj parkoviská

Dubnica, stavebné práce Na Ul. Československej armády v Dubnici n. V. sa začala realizovať investičná akcia. Foto: Ľubomír Chochula

DUBNICA NAD VÁHOM – Mesto Dubnica n. V. začalo v marci s investičnými akciami, vďaka ktorým na konkrétnych úsekoch zvýšia dopravnú bezpečnosť a rozšíria cyklistickú infraštruktúru.

Na Ul. Československej armády rozšíria súčasnú komunikáciu v dĺžke 250 metrov, vznikne 29 nových parkovacích miest, pribudnú dve stojiská na polozapustené kontajnery, vybudujú segregovaný bezbariérový chodník pre peších, ako aj 2,5 metra širokú cyklotrasu, ktorá sa v budúcnosti napojí na ďalšie plánované cykloúseky.

Verejné osvetlenie zmenia na moderné, diaľkovo riadené a stmievateľné s možnosťou umiestňovať naň senzory na zber dát a údajov o pohybe na tejto komunikácii.

Dubnický primátor Peter Wolf pre Trenčiansky Štandard. Zdroj: Ľubomír Chochula

Zmeny nastanú aj na sídlisku pod Kaštieľom, kde budú rekonštruovať úsek cesty, opravia parkovisko a dobudujú chodník. Ďalšou investičnou akciou je rozšírenie kapacity statickej dopravy na sídlisku Centrum II o 20 nových parkovacích miest, čo je v súlade s koncepciou mesta – jedno parkovacie miesto na jednu bytovú jednotku.

Mimochodom, podľa štatistík parkuje v meste vyše 16-tisíc áut, pričom viac ako 50 percent z týchto vozidiel nepatrí fyzickým osobám s trvalým pobytom v Dubnici n. V.

„Investičné akcie v celkovom objeme 360-tisíc eur, ktoré rozbiehame v marci a ktoré by mali byť dokončené počas leta tohto roku, sú financované z rozpočtu mesta. Z toho je najnákladnejšou položkou akcia na Ul. Československej armády (220-tisíc eur),“ prezradil dubnický primátor Peter Wolf.

Verí, že potešia Dubničanov, motoristov, cyklistov aj mamičky s deťmi. „Každý, kto sa zúčastňuje na premávke, nech si už vyberie hocijaký spôsob,“ dodal primátor na brífingu priamo na Ul. Československej armády.


Ďalšie články