Revitalizácia pešej zóny je na spadnutie. Mesto začalo s prípravnými prácami

Revitalizácia pešej zóny je na spadnutie. Mesto začalo s prípravnými prácami Vizualizácia novej pešej zóny v Trenčíne. Zdroj: Mesto Trenčín

TRENČÍN – Mesto odstránilo na Hviezdoslavovej ulici stromy a kry. Tento krok súvisí s plánovanou revitalizáciou pešej zóny Hviezdoslavova, Jaselská, Vajanského, Sládkovičova.

„Odstránené stromy rástli vo vyvýšených zemníkoch, žiaľ, nedali sa presadiť na iné miesto ani na tomto mieste zachovať. Celkový koncept tohto verejného priestoru je iný,“ informovala hovorkyňa radnice Erika Ságová.

Pešia zóna v centrálnej časti mesta bude mať nový povrch, mobiliár, nové osvetlenie, pribudnú viaceré vodné prvky a, samozrejme, aj zeleň. V dotknutom priestore vysadia okolo 70 stromov, ako okrasnú čerešňu, lipu, dub, ambrovník, platan, gledíčiu, vŕbu, jelšu, brestovec, hrušku či ginkgo, pribudnú tu aj okrasné kry a množstvo trvaliek a cibuľovín.

„Pri Posádkovom klube bude vytvorený parčík so 16 stromami, pozdĺž Vajanského ulice bude stromoradie z javora s elegantnou štíhlou korunou. V priestore medzi Gastrocentrom a okresným úradom zostanú existujúce vzrastlé stromy ponechané,“ doplnila hovorkyňa.


Ďalšie články