Dve stavby z Trenčína sa prebojovali do prestížnej súťaže. Podporte ich aj vy

Kultúrna pamiatka mesto Trenčín

Hlasujeme za Kultúrnu pamiatku roka 2023. Foto: mesto Trenčín Hlasujeme za Kultúrnu pamiatku roka 2023. Foto: mesto Trenčín

TRENČÍN – Hlasovanie verejnosti za najkrajšiu obnovenú pamiatku v súťaži Fénix – Kultúrna pamiatka roka spustili v stredu 13. marca. Svojimi hlasmi môžete podporiť do 2. apríla aj dvoch kandidátov z Trenčína.

O ocenenie sa uchádza dovedna 35 historických skvostov. Mesto Trenčín prihlásilo do súťaže Hviezdu, druhým súťažiacim je meštiansky klenotnícky dom.

Prihlasovanie pamiatok do 17. ročníka prestížnej súťaže Fénix – Kultúrna pamiatka roka bolo uzavreté na konci januára 2024. Do súťaže bolo možné prihlásiť tie stavby, v ktorých proces komplexnej obnovy národnej kultúrnej pamiatky alebo ucelenej časti národnej kultúrnej pamiatky ukončili v rokoch 2022 a 2023.

Ako informovali organizátori, mnohé z pamiatok ich vlastníci povzniesli v uplynulých rokoch z ruín a súťaž ich opätovne stavia do centra zaslúženej pozornosti.

O prestížne ocenenia zabojujú funkcionalistické stavby, kaštiele, kúrie, rímsko-katolícky či evanjelický kostol, ale aj vzácny oltárny obraz a sklenená mozaika.

Podporte svojho favorita aj vy. Viac o hlasovaní nájdete na tomto linku.

(Zdroj: mesto Trenčín)


Ďalšie články