Video: Dubničania prišli o možnosť ísť do mečbalového trháku, séria s Topoľčanmi sa zauzlila

dubnica hokej S jedným gólom sa ťažko vyhráva. Na tejto momentke strieľa Michal Kluka. Foto: Ronald Čačko

DUBNICA NAD VÁHOM – Stav štvrťfinálovej série play-off Slovenskej hokejovej ligy medzi TSS Group Spartak Dubnica nad Váhom a HC Topoľčany je po štyroch stretnutiach vyrovnaný 2:2.

V doterajšom priebehu tejto série, ktorá sa začala na ľade lepšie umiestneného mužstva po základnej časti (Topoľčany), využili obe mužstvá výhodu domáceho prostredia iba na polovicu. Žochári po úvodnej výhre 3:2 (góly Dubnice: E. Švec, Tybor) podľahli na druhý deň súperovi 0:1 (gól Dubnice: M. Chatrnúch).

Rovnaký scenár platil aj na dubnickom „zimáku“. V nedeľu 17. marca Spartak zvíťazil nad Topoľčanmi 6:2 (góly Dubnice: M. Chatrnúch 2, E. Švec, Tybor, Uram, J. Švec), no o 24 hodín neskôr prehral s týmto protivníkom 1:2 po predĺžení (gól Dubnice: Ďuriš).

„Mrzí ma, že sme v druhom domácom zápase nezopakovali výkon z predošlého duelu, v ktorom sme štyrmi gólmi v druhej tretine súpera odzbrojili. Teraz sme síce vyhrávali po druhej časti 1:0, ale hostia vyrovnali a vynútili si predĺženie. Žiaľ, v ňom sme opäť inkasovali,“ povedal pre Trenčiansky Štandard dubnický útočník Jozef Haščák, syn bývalého hokejového brankára.

Pre Trenčiansky Štandard hovorí Jozef Haščák. Zdroj: Ľubomír Chochula

Dubnica si prípadnou výhrou mohla vybojovať postupový mečbal, čo sa nestalo. Namiesto toho sa situácia zauzlila, súčasný stav je 2:2 na víťazstvá a môže sa začínať odznova.

Štvrťfinálová séria týchto dvoch súperov sa teraz presúva do Topoľčian. Piate kolo je na programe vo štvrtok 21. marca o 18:00. Víťaz tohto duelu bude mať k postupu bližšie, ale semifinalistu z tejto dvojice spoznáme najskôr až v sobotu 23. marca na dubnickom klzisku (úvodné buly o 18:00). Ak bude potrebný ešte aj siedmy rozhodujúci zápas, uskutočnil by sa 25. marca o 18:00 v Topoľčanoch.

Takto padol víťazný gól Topoľčian do Lietavovej bránky v 114. sekunde predĺženia. Zdroj: Ľubomír Chochula

Ďalšie články