Čísla neklamú, okres Trenčín je opäť na najvyššom stupienku

V okrese Trenčín bola vo februári najnižšia nezamestnanosť na Slovensku. V okrese Trenčín bola vo februári najnižšia nezamestnanosť na Slovensku. Ilustračná foto: Erika Ďurčová/TASR

TRENČÍN – Trenčiansky okres sa môže pochváliť ďalším prvenstvom v rámci celého Slovenska. V našom okrese totiž bola vo februári najnižšia nezamestnanosť.

Priemerná nezamestnanosť v Trenčianskom samosprávnom kraji (TSK) klesla vo februári medzimesačne o 0,08 percenta na úroveň 2,74 percenta. V Trenčianskom okrese bola nezamestnanosť opäť najnižšia spomedzi všetkých slovenských okresov. Vyplýva to z informácií Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Nezamestnanosť klesla vo februári medzimesačne vo všetkých okresoch TSK s výnimkou okresu Trenčín. S výnimkou okresu Prievidza bola vo všetkých okresoch priemerná nezamestnanosť pod trojpercentnou úrovňou.

Najvyššia nezamestnanosť v TSK bola vo februári v okrese Prievidza, kde dosiahla úroveň 4 percentá. Nasledovali okresy Partizánske (2,82 percenta), Považská Bystrica (2,63 percenta), Nové Mesto nad Váhom (2,61 percenta), Myjava (2,54 percenta), Bánovce nad Bebravou (2,34 percenta), Púchov (2,26 percenta), Ilava (2,16 percenta) a Trenčín (2,03 percenta).

Na Slovensku klesla vo februári priemerná nezamestnanosť o 0,05 percenta na úroveň 3,92 percenta. Najvyššia bola v okrese Kežmarok (10,15 percenta), najnižšia v Trenčianskom okrese.

(tasr)


Ďalšie články