Obrovský žiaľ, nečakane zomrel len 18-ročný slovenský basketbalista Andrej

basketbalista titulna PB Obrovský žiaľ, nečakane zomrel len 18-ročný slovenský basketbalista Andrej. Foto: FB/Basketbal Považská Bystrica

POVAŽSKÁ BYSTRICA – Tragická správa zasiahla milovníkov športu na Slovensku. Na večnosť nečakane odišiel iba 18-ročný basketbalista Andrej Blaško, ktorý hrával za klub v Považskej Bystrici.

Talentovaný športovec nečakane skonal v sobotu 27. apríla 2024. Verejnosť o tom informoval klub BK Považská Bystrica, za ktorých hrával: „Populárny Aďo nás nečakane a šokujúco opustil v sobotu 27. apríla.”

Slovenskú verejnosť pritom len pred pár dňami šokovala smrť 17-ročnej talentovanej futbalistky Lilli Petrók. Tá skolabovala počas turnaja v Dunajskej Strede.

Andrej bol milovníkom basketbalu a bol obľúbeným mladíkom. „V našom klube prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami od Mladších minibasketbalistov až po Juniorov, v minulej sezóne odohral niekoľko zápasov aj za družstvo Mužov. Vždy patril k lídrom svojich družstiev, bol však obľúbený a rešpektovaný aj ako človek,” uviedol klub.

Rodina, známi a priatelia dali Aďovi navždy zbohom v utorok 30. apríla 2024. Jeho spoluhráči a tréneri na neho nikdy nezabudnú.

„Bohužiaľ, čas sa nedá vrátiť späť a my musíme pokračovať ďalej. Trénovať, hrať zápasy, ‚fungovať‘ v normálnom živote. Spomienku na Aďa však budeme aj naďalej nosiť v našich srdciach. Aďo, budeš nám chýbať. Nikdy nezabudneme!” uviedli na sociálnej sieti.

(sva)


Ďalšie články