Polícia prichytila páchateľa na mieste činu, priznal aj ďalšiu trestnú činnosť

policia SR Polícia obvinili páchateľa trestnej činnosti. Ilustračné foto: TASR

ČEREŇANY – V ranných hodinách bol na tiesňovú linku oznámený pohyb neznámej osoby po obci Čereňany. Obec bola hliadkou prepátraná.

„V čase okolo 4:00 bolo nájdené odstavené podozrivé vozidlo. Hliadka sa presunula k neobývanému staršiemu domu, odkiaľ videla svetlo a počula hluk,“ informovala trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Na mieste bol obmedzený na osobnej slobode 34-ročný muž, ktorý pri príchode policajtov na miesto vyliezal cez rozbité okno rodinného domu.

„Páchateľ sa pokúsil hliadku na mieste presviedčať o tom, že do domu išiel len z dôvodu, že tam videl ísť jemu neznámu osobu. Vzniklo teda podozrenie, že by sa v uvedenom dome mohla nachádzať ešte ďalšia osoba (spolupáchateľ), a preto bolo miesto zaistené do príchodu psovoda,“ opísala polícia.

Následne v spolupráci hliadok z Obvodného oddelenia PZ Nováky a hliadky OSK Prievidza bol dom ako aj užšie okolie prepátrané, pričom bolo zistené, že v dome sa nenachádza už žiadna iná osoba.

„Vyťažovaním osoby páchateľa, ako aj dôkladnou prácou kriminalistického technika a povereného policajta na mieste boli zaistené stopy, ktoré osobu spojili s týmto skutkom,“ doplilo KR PZ Trenčín.

Páchateľ uviedol, že sa skutku dopustil a taktiež sa priznal k ďalšej trestnej veci, ktorá je v súčasnej dobe v objasňovaní OO PZ Nováky.

K úspešnému objasneniu uvedeného skutku napomohla aj obec Čereňany dôkladným prezretím kamerového systému v obci.


Ďalšie články