Slávnostné otvorenie novej atrakcie v Trenčíne obmedzí dopravu aj parkovanie

Slávnostné otvorenie novej atrakcie v Trenčíne obmedzí dopravu, uzatvoria aj parkovacie miesta Mierové námestie v Trenčíne. Ilustračná fotografia: KIC Trenčín

TRENČÍN – V sobotu 6. apríla 2024 v Trenčíne slávnostne otvoria prvú sezónu pumptrackovej dráhy pod Juhom. Príďte sa pozrieť, čo na novej dráhe dokáže vicemajsterka sveta Kristína Madarásová v disciplíne BMX.

„Vezmite deti, odrážadlá, bicykle, nezabudnite na prilbu, chrániče a príďte. Ak niečo z toho nemáte, požičiate si na mieste,“ uvádza mesto na svojej webovej stránke.

Uvidíte predvádzacie jazdy profesionálov bajkerov a kolobežkárov. Pripravená je aj amatérska súťaž pre deti do štyroch rokov na odrážadlách, a pre ďalšie dve vekové kategórie 5 až 7 rokov a 8 až 10 rokov na bicykloch.

Na podujatí sa dozviete, aké pravidlá treba dodržiavať počas jazdy na pumptrackovej dráhe a čaká vás aj tombola, v ktorej môžete vyhrať BMX, bicykel, kolobežku, odrážadlo, prilby a iné. Servis bicyklov a odrážadiel bude počas akcie grátis.

Podujatie organizuje mesto Trenčín v spolupráci s Origos, Bike racing Slovakia a Divo. 

Prihlásiť sa na súťaž môžete elektronicky ešte dnes na tomto linku, aj v deň konania podujatia priamo na mieste.

„Upozorňujeme obyvateľov, že deň pred podujatím, v piatok 5. apríla popoludní, budú uzatvorené parkovacie miesta pod cintorínom, so vstupom len pre organizátorov a VIP. V deň podujatia, v sobotu 6. apríla od 7:00 sa budú na mieste konať prípravné práce. Mestská polícia Trenčín bude odkláňať autá na parkoviská pri Lidli alebo na Saratovskú ulicu. Ďakujeme za pochopenie,“ doplnilo mesto.

Pumptracková dráha pod Juhom. Foto: Mesto Trenčín

Ďalšie články