Tipy na víkend: zažite koncert hudobnej legendy či oslavu jubilea známeho divadelníka

Pavol Hammel. Pavol Hammel. Foto: Jaroslav Novák/TASR

TRENČÍN – Aj tento víkend môžete v Trenčianskom kraji zažiť veľa zaujímavých podujatí. Unikátnu prechádzku mestom, dobrodružnú cestu do ľudského vnútra alebo koncert slovenskej hudobnej stálice. Inšpirujte sa naším výberom.

Prechádzky mestom so sprievodcom: reformácia a Trenčín – 6. 4. 2024, 16:00, Kultúrno-informačné centrum, Trenčín

Myšlienky reformácie sa v Trenčíne a okolí šírili od začiatku 16. storočia. Jej horlivými podporovateľmi boli aj hradní páni. V meste fungovalo nižšie gymnázium, neskôr tiež významná tlačiareň. Väčšiu časť 17. storočia farský kostol spravovali práve evanjelici.

Prečo sa Trenčín označoval ako „Luteránsky Rím“? Vďaka komu bol postavený súčasný evanjelický kostol? Viete, že Trenčín má svoju charakteristickú majoliku? Kto stál za jej vznikom?

Sprevádza: Zuzana Novodvorská
Trvanie prechádzky: 1,5 h
Trasa prechádzky nie je bezbariérová.
Vstupné: 2,50 eura dospelí; 1 euro deti od 6 rokov. Predpredaj v KIC Trenčín.

Ako som vstúpil do seba – 6. 4. 2024, 15:30 až 19:00, KC Bojnice

Muzikálový projekt Radošinského naivného divadla, Bratislava a Slovenského ľudového umeleckého kolektívu je autobiografickým príbehom zakladateľa Radošinského naivného divadla Stanislava Štepku, venovaný jeho významnému životnému jubileu.

Vtipná a nekonvenčná správa o dobrodružnej ceste do ľudského vnútra. Veľká výprava do sveta fantázie a spomienok s humorným spoznávaním, hľadaním a možno aj nachádzaním seba samého, no hlavne skúmanie toho človečenského, čo nás spája.

Vstupenky kúpite tu.

Koncert pre Slovensko – 7. 4. 2024, 18:00, Panorex, Nová Dubnica

Hudobno-zábavný program plný slovenských ľudových piesní v podaní najpopulárnejších slovenských heligonkáriek sestier Bacmaňákových z Oščadnice, piesní stredného prúdu v podaní Paľa Latáka s klavírnym doprovodom speváka a hudobníka Adama Urbana. 

Programom bude sprevádzať jeden z najpopulárnejších zabávačov na Slovenku Štefan Hruštinec.

Vstupné: 12 eur

Pavol Hammel a hostia – 7. 4. 2024, 18:00, MsKS Bánovce nad Bebravou

Pozývame vás zažiť fantastický koncert speváckej a gitarovej legendy Pavla Hammela v spoločnosti svojich hostí, gitaristu Juraja Buriana a klaviristu Petra Preložníka. Vypočujete si takmer všetky veľké hity a zopár nových skladieb z albumu Srdce bez anjela. 

Vstupné: Vozičkári 1 euro na mieste, sprievod platí plnú sumu.

Vstupenky kúpite tu.

Prechádzky mestom so sprievodcom. Zdroj: KIC Trenčín
Ako som vstúpil do seba. Zdroj: Ajdnes.sk
Koncert pre Slovensko (na obrázku Štefan Hruštinec). Zdroj: Stevohrustinec.sk
Pavol Hammel a hostia. Zdroj: Ajdnes.sk

Ďalšie články