Foto: Kľúčové firmy bánovského regiónu hľadajú nových ľudí aj cez burzy práce

Gabor titulna_01 V bánovskom regióne hľadajú kľúčové firmy nových ľudí aj cez burzy práce. Prezentačný stánok firmy Gabor. Foto: Stanislav Vavro

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Do sály Mestského kultúrneho strediska prišli už po druhý raz kľúčové firmy s cieľom pomôcť uchádzačom evidovaným na úrade práce a záujemcom o zamestnanie nájsť si prácu.

„Prišli sem najväčší zamestnávatelia v našom meste, takže ponuka pre ľudí je dosť široká a kto chce, ten si tu prácu nájde,“ povedal počas obhliadky prezentačných stánkov primátor mesta Bánovce nad Bebravou Róbert Gašparík.

Gabor, spoločnosť so 100-ročnou tradíciou výroby kvalitnej obuvi, hľadá spolupracovníkov na posilnenie výrobných tímov pre rôzne pozície na dvojzmennú prevádzku s garanciou lákavých benefitov.

„Na burze sme ponúkali voľné pracovné pozície šička, operátor výroby, pracovníčka pre finálnu úpravu obuvi, ako aj výroby zvrškov obuvi a finálnej úpravy obuvi,“ uviedla vedúca personálneho oddelenia firmy Gabor Janka Ondrušková.

MAN Components, s. r. o., hrdý výrobca špičkových dielov a zvarovaných zostáv pre výrobný program MAN – jedného z najväčších európskych výrobcov úžitkových vozidiel, autobusov a motorov – ponúkal vo svojom prezentačnom stánku lákavé benefity na pozície CMC operátor, skladový logista, údržbár, zvárač a lakovač.

„Sme radi, že sme sa mohli zúčastniť na dnešnej burze práce. Získali sme tu od uchádzačov veľa kontaktov, s ktorými môžeme ďalej komunikovať o možnej spolupráci,“ uviedla personalistka MAN Components Mária Fadeeva.  

Rakúska spoločnosť Pöttinger, popredný poskytovateľ strojov pre recykláciu a likvidáciu odpadu a výrobca poľnohospodárskych strojov, ktorý má jeden z výrobných závodov v českých Vodňanoch s pobočkou v Bánovciach nad Bebravou, ponúkal podľa slov HR manažérky Margity Kusej voľné pracovné pozície na CNC stroje a zváračov na robotické zváranie.

Jeden z najvyhľadávanejších partnerov pre automobilový priemysel firma HÖRMANN Automotive Slovakia GmbH s najmodernejšou technikou laserových systémov, skladacích lisov a robotických zváracích systémov hľadá podľa referentky personálneho oddelenia Miroslavy Škultétyovej operátorov strojárskej výroby, CNC operátorov, operátorov robotického zvárania, zváračov a iné výrobné, nevýrobné a administratívne pozície.

V jednom z prezentačných stánkov hľadala potenciálnych záujemcov o prácu formou katalógovej ponuky a informačných letákov aj mliekareň MILSY, a. s., ktorá patrí medzi top producentov na slovenskom trhu.

„Jednou z výhod, ktoré ponúkame našim zamestnancom je, že si môžu v našej spoločnosti zakúpiť mliečne výrobky (jogurty, nátierky, syry) so zľavou, prispievame im aj na dôchodkové doplnkové sporenie a poskytujeme jubilejné odmeny,“ povedala vedúca personalistiky Mária Kašubová počas prezentačnej akcie.

Svoje zastúpenie mala už po druhý raz medzinárodná spoločnosť Fritzmeier, ktorá vsadila na tradíciu a perspektívu v regióne, v ktorom ponúka stabilné prostredie. „Do regiónu prinášame pozitívnu správu, rozširujeme výrobu a z našej materskej firmy Fritzmeier Vyškov sa k nám presunie veľa projektov. Plánujeme rozširovať kapacitu aj počet pracovníkov na všetky strojárske pozície,“ informoval prokurista Fritzmeier Bánovce Jozef Števula.

Na podujatie prišla aj manažérka Vysokej školy ekonómie a manažmentu (VŠEM), ktorá má jedno z pracovísk v Bánovciach nad Bebravou.

„Zastupujem jedinú vysokú školu, ktorú máme v našom meste a snažím sa tu nájsť potenciálnych študentov, ktorý by mali záujem študovať na našej škole formou kombinovaného štúdia online,“ uviedla pre Trenčiansky Štandard.

Prezentačný stánok MAN Components, s. r. o. Foto: Stanislav Vavro
Prezentačný stánok firmy HÖRMANN Automotive Slovakia GmbH. Foto: Stanislav Vavro
Prezentačný stánok firmy Gabor. Foto: Stanislav Vavro
Firma Fritzmeier Bánovce (FMB, s. r. o.). Foto: Stanislav Vavro
Prezentačný stánok Pöttinger. Foto: Nicole Mokráňová
Prezentačný stánok MILSY, a. s. Foto: Stanislav Vavro
Prezentačný stánok VŠEM Bratislava. Foto: Stanislav Vavro

Ďalšie články