Trenčiansky majáles sa blíži. Máme sa na čo tešiť

polemic-foto-@rudolfbaranovic-01-2048x1536 Trenčiansky majáles sa blíži. Máte sa na čo tešiť. Foto: Rudolf Baranovič

TRENČÍN – Prvomájový program bude naozaj pestrý. Na svoje si prídu milovníci folklóru, dychovky, ale aj fanúšikovia reggae, ska, španielskych, cigánskych či balkánskych rytmov. 

Čakajú vás Polemic, Akustika či Malo Malo, ponuka farmárskeho jarmoku, tradičné, ale aj menej tradičné prevedenie folklóru, celodenná zábava aj pre rodiny s deťmi, plné Mierové námestie aj Átrium pod vežou. O udalosti informovalo mesto na svojom oficálnom webe.

„O vašu náladu sa postarajú Trenčianska dvanástka (10:00), Úsmev (12:30), Radosť (13:00), Nadšenci (13:30), trnavská kapela Malo Malo (15:00), prešovská Akustika (17:00) a energickí Polemici (19:00),“ predstavilo účinkujúcich mesto.

Rodiny s deťmi si na svoje prídu už od 10:00 – v Átriu pod vežou bude pre nich pripravený detský program – do 12:00 jarné tvorivé dielničky s Centrom voľného času Trenčín. „Popritom sa o 11:00 na tamojšom pódiu odohrá veselá rozprávka o nevychovanej princeznej s názvom Šašo múdrejší ako kráľ, nájdete tiež divadelné predstavenia, tvorivé dielne, staré remeslá aj spoločenské hry,“ zhrnuli program.

Od 14:00 do 17:00 sa budú môcť deti zapojiť do tvorivých remeselníckych dielničiek s lektormi z Neboj sa remesla. „No a o 16:00 sa môžete tešiť na zábavné predstavenie potulných hercov, ktorí zahrajú príbeh o  najväčšom hrdinovi Janovi Hrachovi,“ doplnili.

Navštíviť budete môcť aj farmársky jarmok, na ktorom nájdete priesady, kvety, bylinky, syry, medy, džemy, sirupy, koreniny a oleje, pečené prasiatko, grilované mäsko, šporheltníky, podplamenníky, langoše, koláče či vychladené pivko.

„Pohľad na mesto z inej perspektívy si môžete dopriať, keď vybehnete na Mestskú vežu, ktorá otvorí svoju tohtoročnú sezónu a rovno ponúkne aj výstavu Jána Hubinského Narrenturm II. Uvidíte originálne diela dýchajúce hravými nápadmi, jemným humorom i návratmi do doby Julesa Verna či Leonarda da Vinciho,“ vymenovali na webe.

O 16:00 na Mierovom námestí sa uskutoční každoročné stavanie mája. „Asistovať nám pri tom budú dievčatá z folklórneho súboru Radosť. Následne o 16:30 zahrajú všetkým okolo Huncúti. Ponúknu ľudovú hudbu s originálnym štýlom,“ uzavrelo mesto.

Plagát Trenčiansky Majáles 2024. Foto: trencin.sk

Ďalšie články