Mesto rozšírilo parkovacie možnosti, požiadavku adresovali občania

Mesto rozšírilo parkovacie možnosti, požiadavku adresovali občania Mesto rozšírilo parkovacie možnosti. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

TRENČÍN – Do parkovacej zóny bola Lidická ulica zaradená už v novembri, no šírkové parametre nezodpovedali norme pre obojsmernú premávku a miesto na parkovanie tam nevyznačili. Udialo sa tak až na výzvu občanov.

Celkovo pribudlo na spomínanej ulici šesť parkovacích miest. O tom, aký bude dopravný režim v časti zaradenej do parkovacej zóny od vlaňajšieho novembra, vyplynulo z viacerých stretnutí s poslancami mestskej časti Stred a občanmi uvedenej lokality.

Na stretnutiach odznela požiadavka, aby časť ohraničená ulicami Inovecká, Bezručova, Soblahovská a Ku štvrtiam nebola do parkovacej zóny zaradená a aby v tejto nezaradenej časti bola zriadená zóna s obmedzenou rýchlosťou 30km/h.

Ulica kpt. Jaroša zjednosmernili a vyznačili parkovacie miesta, Lidická ulica zostala s obojsmernou premávkou, parkovacie miesta na nej nevyznačili. Občania však adresovali požiadavky, aby aj na Lidickej ulici boli parkovacie miesta. Tie sa mohli vyznačiť až po úprave dopravného režimu a jej zjednosmernení. Projekt dopravného značenia schválil ODI.

Zdroj: Parkovanie Trenčín

Na Lidickej ulici vyznačili parkovacie miesta. Foto: Parkovanietrencin.sk

Ďalšie články