Prievidza nezaháľa a vďaka počasiu sa pustila do užitočnej veci

oprava vytlkov Technické služby mesta Prievidza začali s opravami výtlkov. Foto. TASR

PRIEVIDZA – Vďaka teplému zimnému počasiu začali Technické služby mesta Prievidza s opravami výtlkov na cestách a chodníkoch neobvykle už na prelome roka.

Prioritou sú najviac vyťažené komunikácie, ale aj ulice, ktoré zaradili do harmonogramu opráv na základe podnetov obyvateľov mesta.

„Vďaka priaznivému počasiu sme v novom roku začali s opravami výtlkov na Lúčnej ulici, ale opráv sa dočká aj Hornonitrianska cesta, Ulica energetikov, Medzibriežková ulica, Stavbárov, Športová ulica, Košovská cesta, či Cesta Vladimíra Clementisa,“ informoval Roman Bartoš z TSMPD.

Pri oprave výtlkov využívajú naskladnený asfalt, ktorý aplikujú technológiou infražiarenia. Táto metóda nevyžaduje žiadne zarezávanie do existujúceho asfaltového povrchu.

Oprava spočíva v tom, že asfalt v okolí výtlku nahrejú pomocou infražiaričov na vysokú teplotu, povrch sa naruší a výtlk vyplnia novou asfaltovou zmesou, do ktorej je pridaná regeneračná emulzia. Následne sa výtlk zhutní. Vysoká teplota zaručuje prepojenie medzi starým a novým asfaltom.

(Zdroj: Mesto Prievidza)


Ďalšie články