VIDEO: Štúrovo námestie v Trenčíne zaplnili nahnevaní občania

milan duracka Štúrovo námestie v Trenčíne zaplnili nahnevaní občania. Foto: Milan Ďuračka

TRENČÍN – Na Štúrovom námestí bolo vo štvrtok večer opäť rušno. Napriek tuhej zime sa občania rozhodli opätovne vyjadriť svoj nesúhlas so súčasnými rozhodnutiami vlády svojou prítomnosťou na proteste, ktorý zorganizovali opozičné strany Progresívne Slovensko (PS), Sloboda a Solidarita (SaS) a Kresťanskodemokratické hnutie (KDH).

Protest s názvom Zastavme ich sa začal o 18:00 a zúčastnilo sa na ňom približne 200 až 300 ľudí. Organizátori tak ako minule vyzvali prítomných k pokojnému priebehu podujatia. Jeho cieľom bolo ukázať nevôľu s aktuálnou politickou situáciou na Slovensku.

Ľudia na námestí vyjadrili nesúhlas s navrhovanými vládnymi zmenami v Trestnom zákone a zákone o ochrane oznamovateľov protispoločenskej činnosti aj ďalšími vládnymi návrhmi, v ktorých zaznamenali deštrukciu právneho štátu a ohrozenie budúcnosti krajiny.

Stretnutie otvoril Ivan Hudcovský za stranu PS, vystúpilo počas neho niekoľko rečníkov, medzi nimi aj Juraj Krupa z SaS. „Skorumpovaná komunistická garnitúra sa ujala moci cez demokratické voľby. Snaží sa tú moc uchopiť a uchovať navždy. Snaží sa zdemolovať demokraciu, ale nedovolíme im to. Narazili na odpor,“ vyhlásil na začiatku príhovoru, za čo si vyslúžil potlesk od ľudí.

Možno pre niekoho mohol byť jedným z najväčších prekvapení na trenčianskom proteste výstup Miloša Radosu, ktorý v stredu rezignoval na funkciu predsedu predstavenstva klubu Dukla Trenčín.

Protest trval približne 45 minút a zaobišiel sa bez incidentov. Záznam si môžete pozrieť tu:

Ako rečníci vystúpili študent Dalibor Čechvala, prozaik a scenárista Silvester Lavrík, bývalý predseda predstavenstva hokejovej Dukly Miloš Radosa, Juraj Krúpa (SaS), Tomáš Merašický (KDH), Ivan Hudcovský (PS) a Tina Gažovičová (PS).

Ďalšie články