Až tri banky ohlásili obmedzenie svojich služieb

výpadok, odstávka, internet, banky Ilustračné foto Foto: pixabay.com

Tri banky pôsobiace na Slovensku nebudú v nedeľu 14. januára poskytovať svoje služby v plnom rozsahu. Pozor by si mali dať klienti ČSOB, Tatra banky a Raiffeisen banky.

Najdlhšiu odstávku plánuje ČSOB, ktorá od 00:01 do 9:00 obmedzí služby Moja ČSOB, ČSOB SmartBanking, webovú stránku www.csob.sk a ČSOB API (PSD2).

„Odstávka je nevyhnutná pre ďalšie skvalitňovanie služieb a za prípadné komplikácie spôsobené technickou odstávkou sa vopred ospravedlňujeme,“ uviedli na webe banky.


Zvyšné dve spomínané banky majú naplánovanú spoločnú odstávku v nedeľu od 00:00 do 02:00. Tatra banka v tom čase nebude poskytovať služby elektronického bankovníctva (Internet bankingTB, Otvorené bankovníctvoTB, Business bankingTB), mobilné aplikácie (aplikácia Tatra banka, Tatra banka VIAMO), platby na internete, TatraPay a overenie platieb prostredníctvom 3D secure.

„Prípadné blokovanie kariet počas odstávky zrealizujete prostredníctvom nášho kontaktného centra DIALOG Live *1100, ktorého ostatné služby budú k dispozícii v obmedzenom režime,“ objasnili na webe.

Platby plastovými kartami v kamenných obchodoch a výbery kartou z bankomatu bude možné uskutočňovať bez obmedzenia.


Raiffeisen banka odstaví v dôsledku kompletnej údržby svojich systémov Internet banking, platby na internete, overenie platieb prostredníctvom 3D secure a SMS a push notifikácie.

Blokovanie kariet bude možné na infolinke 0850 850 555. Ostatné služby, ako napríklad platba kartami v obchodoch či výber hotovosti, budú fungovať ako zvyčajne.

(lud)


Ďalšie články