Aj legendy majú svoje idoly. Na slávnosti sa stretla hokejová smotánka

titulka 2 Marián Hossa na GOOGBYE GAME a s Waynem Gretzkym. Foto: Rasťo Harakal, IG/ Marián Hossa

TRENČÍN – Vedenie hokejového klubu Chicago Blackhawks vyradilo dres Chrisa Cheliosa s číslom 7. Na hokejovej slávnosti nechýbala ani bývalá hviezda „jastrabov“ Marián Hossa, ktorého dres už takisto visí pod stropom haly United Center. Pochválil sa aj fotkou so svojimi detskými hokejovými idolmi.

V noci z nedele na pondelok sa v slávnej hale United Center v Chicagu konala veľká slávnosť. Veľkej pocty sa dočkal práve rodák z Chicaga Chris Chelios. Jeho dres s číslom 7 si už nikto z organizácie Blackhawks neoblečie.

Chelios odohral za Chicago viac ako 600 zápasov, pôsobil tam od roku 1990 do roku 1999. Celkovo tento železný obranca odohral v NHL 1 651 zápasov a po Zdenovi Chárovi je druhý v poradí v počte odohratých zápasov medzi obrancami NHL.

Ceremoniál k vyradeniu dresu Chrisa Cheliosa. Zdroj: YouTube

„Nikdy by mi ani len nenapadlo, že by som mohol zažiť niečo podobné. Ako dieťa vyrastajúce v Chicagu som nemal žiadne očakávania, že sa stanem profesionálnym hokejistom. Vtedy to nebola taká vec. Hral som, pretože som to mal rád. Bolo to len o tom. Je to šialené. Najunikátnejšia vec odo mňa je, že som len jedným z dvoch športovcov narodených v Chicagu, ktorí majú dres vyradený v ich rodnom meste,“ uviedol počas ceremoniálu Chris Chelios.

Marián Hossa a Wayne Gretzky. Zdroj: IG/Marián Hossa

Posledným vyradeným dresom organizácie Chicaga Blackhawks bol dres s číslom 81, ktoré obliekal náš Marián Hossa. Hokejový útočník sa dočkal pocty v roku 2022. Rok predtým ho uviedli do Siene slávy NHL. Medzi „nesmrteľných“ sa dostal expresne rýchlo, len rok po skončení aktívnej kariéry.

Hossa na fotke s Messierom. Zdroj: IG/Marián Hossa

Víťaz troch pohárov s Chicagom nechýbal ani na vyradení dresu Cheliosa. Na Instagrame sa pochválil fotkou s legendárnym Waynem Gretzkym a ďalším excelentným hráčom Markom Messierom. „Úžasné stretnúť môj idol Wayneho Gretzkyho a ďalšiu legendu Marka Messiera,“ napísal pod fotkou.

Gretzky je neohrozene na prvom mieste v bodovaní NHL (2 857 bodov). Mesier je tretí, keď počas kariéry nazbieral 1 887 bodov. Tieto čísla pravdepodobne už nikto neprekoná.


Ďalšie články