Gladiátori ovládli základnú časť, teraz si počkajú na semifinálového súpera

392884296_929289305562057_3125985444771835327_n Gladiátori obhájili víťazstvo v základnej časti. Foto: FB/Gladiators Trenčín

TRENČÍN – Hokejisti Gladiators Trenčín zvíťazili proti mužstvu USP University Spartacus Košice 6:2. Pre Trenčanov to bol posledný zápas základnej časti EUHL, ktorú sa im podarilo opäť ovládnuť. Prvá priečka im zabezpečuje priamy postup do semifinále.

Spolu s Gladiátormi postupuje priamo do semifinále ďalší tradičný klub Európskej univerzitnej hokejovej ligy UMB Banská Bystrica. O ďalšie dve miestenky sa tentoraz pobijú poľský Osvienčim s tímom Nitry a Košičania s rumunskou Sapientiou. Štvrťfinále sa budú hrať len na dve víťazstvá.

Gladiátori zvíťazili v poslednom zápase základnej časti. Foto: FB/ Gladiators Trenčín

Gladiátori sa pokúsia obhájiť titul

Víťazstvo v základnej časti sa im po minulom ligovom ročníku podarilo opäť obhájiť. Teraz ich čaká to ťažšie, obhajoba majstrovského titulu.

„Je to skvelé. Veľmi ma teší, že tabuľka bola počas základnej časti vyrovnaná. Odohrali sme výborné zápasy. Veľmi ťažký bol druhý vzájomný zápas so Sapientiou, ale aj v ňom sme dokázali, že na to máme. A to isté aj nedávno s Osvienčimom, keď sme pár sekúnd pred koncom riadneho hracieho času vyrovnali. Verím, že na víťaznej vlne budeme pokračovať a že obhájime titul,“ prezradil útočník Gladiátorov Marcel Škvarka.

„Teší ma, že na naše zápasy začalo chodiť viac ľudí. Povzbudzujú nás, je lepšia atmosféra. Lepšie sa nám tak hrá. Chodievajú aj ľudia z fanklubu Dukly Trenčín, za čo im veľmi ďakujeme,“ pokračoval Škvarka, ktorý sa stal so 16 gólmi najlepším strelcom základnej časti.

Gladiátori si v základnej časti pripísali na svoje konto iba dve porážky. V riadnom hracom čase nestačili na Sapientu U23 2:6 a s UMB Banská Bystrica prehrali 3:4 po predĺžení. Triumfovali v 12 zápasoch.

Zdroj: Gladiators Trenčín, TA3


Ďalšie články