Video: Partizánske sa pripravuje na stavebný boom. Vybudujú nové byty aj rodinné domy

moderne byty titulna foto PE Partizánske sa pripravuje na stavebný boom. Na viacerých lokalitách vyrastú stovky moderných bytov a rodinných domov. Foto: Stanislav Vavro

PARTIZÁNSKE – Súkromní investori predložili mestskej radnici na rokovací stôl investičnú ponuku na výstavbu moderných bytov a rodinných domov, ktorá sa len tak neodmieta.

Primátor mesta Partizánske Jozef Božik prezradil, že ho navštívila skupina investorov aj s architektom, ktorí sú vlastníci pozemkov a pripravujú veľkú investičnú výstavbu pod pracovným názvom Nové Šimonovany.

„Ide spoločne o 228 bytov v nízkopodlažných bytových domoch a rodinných domoch, ktoré vytvoria novú lokalitu v rámci mestskej časti Šimonovany v blízkosti parkoviska,“ uviedol primátor.

Hlavným zámerom je prepojiť zónu oddychu s pekným, moderným, novým bývaním.

https://youtu.be/4eC1Low9uXg
Videoreportáž: Partizánske sa pripravuje na stavebný boom. Zdroj: Stanislav Vavro

„Investori si robili prieskum a potvrdili, že je predbežný záujem o nové bývanie zo strany tých, ktorí by si chceli kúpiť takéto bytové domy, respektíve rodinné domy a bývať v nich,“ konštatoval Božik.

„Zároveň som mal rokovanie s ďalším investorom, ktorý plánuje už v tomto roku [v júni, pozn. red.] začať s výstavbou veľkého bytového domu so 76 bytmi v rámci konceptu, ktorý sa nazýva River Star,“ prezradil štatutár mesta.

Doplnil, že uvedená lokalita sa nachádza v blízkosti rieky Nitra a sídliska Šípok, v území medzi touto mestskou časťou a cestným mostným objektom, ktorý vedie na Námestie Slovenského národného povstania.

„Tu by malo vyrásť v priebehu nasledujúcich rokov 228 bytov v troch moderných bytových domoch, ktoré budú aj s občianskou vybavenosťou a s obchodnými prevádzkami,“ spresnil Božik.

Zároveň sa našli aj investori, ktorí pripravujú veľkú investíciu pod názvom Bielická oáza v mestskej časti Bielice. „Napriek tomu, aká je súčasná situácia, pokiaľ ide o hypotéky, tak v priebehu dvoch rokov by sme chceli naštartovať výstavbu rodinných domov a bytových domov v celkovom počte 150,“ pokračoval Božik.

Táto lokalita sa nachádza v blízkosti Bielických Bahien, ktoré sú unikátnou prírodnou lokalitou. Prízvukoval, že chcú zachovať všetky parametre ochrany prírody a radnica veľmi úzko spolupracuje so Stromom života.

„Uvažujeme tak aj preto, že túto unikátnu lokalitu, ktorú nazývame keltské bahno, chceme zachovať pre ďalšie generácie. Zároveň chceme v budúcnosti v spolupráci so Stromom života urobiť z tohto priestoru takzvané edukačné centrum pre deti dospelých a, samozrejme, aj pre celé rodiny,“ uzavrel primátor.

Vizuál plánovanej veľkej investičnej výstavby pod pracovným názvom Nové Šimonovany. Zdroj: Mesto Partizánske

Ďalšie články