Veľký smútok v Púchove: Mladá a talentovaná Terezka náhle zomrela

uprimnu-sustrast_trenciansky-1 Zomrel Terezka, ktorá miloval šport. Foto: Štandard

PÚCHOV – V nedeľu prehrala svoj boj so zákernou chorobou len 18-ročná Terezka z Púchova. Milovala hasičský šport, v ktorom bola úspešná, no nestratila sa ani pri mažoretkách. V máji na jej počesť usporiadajú hasičské 60-ky, o ktorých vždy snívala.

Priaznivcov hasičského športu zasiahla cez víkend smutná správa. Do neba odišla 18-ročná Terezka, ktorá bola členkou DHZ Nosice. „Hasičský šport Terezka milovala. Svoje veľké vzory mala v Žabkách. Hlavne v Erike a Diane. Nakoniec sa tiež stala Žabkou a pretekala v tomto drese,“ napísal Dobrovoľný hasičský zbor Nosice na svojej sociálnej sieti.

Svoje veľké vzory mala aj vo svetových športovcoch, ako sú Vladimir Sidorenko, Daniel Klvaňa, Jakub Paulíček alebo Marián Rerko. „Keď Terezka nemohla vrcholovo športovať, rozhodla sa, že svoje výnimočné znalosti odovzdá deťom v Nosiciach. Stala sa úspešnou trénerkou,“ dodali.

Jej veľkým snom bolo zorganizovať hasičské 60-ky v Nosiciach. Tie na jej počesť usporiadajú 12. mája. V hasičskom športe mladá Terezka vynikala. Bola dvojnásobnou majsterkou Slovenska. V roku 2017 sa jej podarilo zlomiť rekord v behu na 60 metrov. O dva roky neskôr sa spoločne so slovenskou reprezentáciou dorasteniek stala vicemajsterkou sveta v kategórii Požiarny útok s vodou. 

V hasičskom športe dosiahla krásne úspechy. Foto: DHZ Nosice

Na Terezku spomínajú aj v jej škole. „Do našej školy pred tromi rokmi už nastúpila so zlou diagnózou. Jej čas bol rozdelený medzi štúdium, liečenie v nemocnici aj doma. Terezka milovala život, pohyb, hasičský šport, turistiku a tanec. Svoju chorobu si nepripúšťala, plánovala svoju budúcnosť tak, ako jej spolužiaci, rovesníci. Chcela študovať na vysokej škole. Terezka bola milá, slušná, kultivovaná, bystrá, húževnatá študentka. Veľká bojovníčka! Česť jej pamiatke,“ napísal na stránke školy riaditeľ gymnázia v Púchove Miroslav Kubičár.

Okrem toho pôsobila aj v mažoretkovom súbore Nelly Púchov. „Terezka strávila s nami niekoľko krásnych rokov. Boli to roky plné zážitkov, súťaží, vystúpení, kamarátstiev, smiechu, víťazstiev, bolesti aj radosti. Bola súčasťou našej mažoretkovej rodiny v súbore Nelly. Ďakujeme, že si bola NAŠA, vždy budeš v našich srdciach,“ napísal mažoretkový súbor Nelly Púchov.

Terezka v súbore Nelly Púchov. Foto: Nelly Púchov

Posledná rozlúčka s Terezkou sa uskutoční v stredu 13. 3. 2024 o 15:30 na cintoríne v Púchove.

Zdroj: Nelly Púchov, DHZ Nosice


Ďalšie články