Viaceré ulice v Trenčíne čaká obnova plynovodov. Počítajte s obmedzeniami

Na Sihoti začínajú s obnovou vodovodu. Práce potrvajú do konca leta Na Sihoti začínajú s obnovou vodovodu. Práce potrvajú do konca leta. Ilustračná fotografia: Mesto Trenčín/Facebook

TRENČÍN – Na Ulici gen. Goliana sa počas niekoľkých mesiacov vystrieda viacero investorov. Trenčianske vodárne a kanalizácie tu dokončili rekonštrukciu kanalizácie a plynári začínajú s obnovou svojich sietí. Plynovod majú rekonštruovať aj na okolitých uliciach.

Radnica pre tento účel vydala povolenie na zvláštne užívanie miestnych komunikácií, a to na uliciach Mládežnícka, Študentská, Nábrežná, Smetanova, Hurbanova, Jiráskova, Hodžova, Gen. Viesta, Kpt. Nálepku a gen. Goliana.

Na tomto prelinku si môžete pozrieť, ako vyzerá celková situácia. S výkopovými prácami začnú najskôr na Ulici gen. Goliana vo vozovke v úseku od vodného zdroja smerom k Študentskej ulici v parkovacom páse. Mesto pripomína, že cesta zostane prejazdná s obmedzením.

„Práce budú postupovať po asi 30-metrových úsekoch – upozorňujeme na to najmä v súvislosti s dočasným záberom parkovacích miest. V úseku od Študentskej ulice po Ulicu gen. Viesta bude nový plynovod vedený vo vozovke – v parkovacom pásme. Prosíme vodičov o zhovievavosť a trpezlivosť,“ uviedlo mesto na svojom webe.

Nový plynovod na Študentskej ulici má byť uložený do ľavostranného chodníka pred Trenčianskou univerzitou Alexandra Dubčeka v čase letných prázdnin. „Vtedy tu dôjde tiež k obmedzeniu parkovacích miest. Parkovanie bude dočasne obmedzené aj na Ulici kpt. Nálepku za Magnusom – táto etapa sa ale začne až po dokončení prác na Ulici gen. Goliana, pravdepodobne v máji,“ objasnilo mesto.

V tejto etape by sa mali vrátiť na Ulicu gen. Goliana vodári, aby vynovili vodovod. Následne sa tam začne investičná akcia, vďaka ktorej dostanú cesta aj chodníky nový povrch.

(Zdroj: mesto Trenčín)


Ďalšie články