Tipy na víkend: prípravy na Veľkú noc spestria české hity aj magický svet Indiánov

V Trenčíne vyvrcholia prípravy na Veľkú noc. V Trenčíne vyvrcholia prípravy na Veľkú noc. Ilustračná foto. Zdroj: TASR/AP

TRENČÍN – Ak ste ani týždeň pred Veľkou nocou ešte nepodľahli sviatočným prípravám a neviete, čo s víkendom, inšpirujte sa prehľadom zaujímavých akcií, ktoré ponúkajú mestá Trenčín či Dubnica nad Váhom.

Veľká noc ide… – 23. 3. 2024, 10:00, javisko pred OC ABC, Dubnica nad Váhom

Mesto Dubnica nad Váhom pozýva všetkých na tradičné podujatie Veľká noc ide. Pripravený je program pre deti aj dospelých, najmenší sa môžu tešiť na tvorivé dielne s Neboj sa remesla a CVČ Dubnica nad Váhom. Súčasťou podujatia budú aj remeselné stánky plné veľkonočných výrobkov a sladkých či slaných dobrôt.

Program:

10:00 – DSF Kolíska z Dubnice nad Váhom

10:55 – Divadlo KaSia – Veľkonočná detektívna záhada

11:50 – Harmoniková akadémia Jozefa Opatovského

13:00 – DFS Kornička z Trenčína

14:15 – Kapela Nová stopa

Zmena programu vyhradená. 

Účasťou na podujatí súhlasíte so spracovaním a zverejnením obrazových materiálov a videozáznamov z podujatia.

Škola Malého stromu – 23. 3. 2024, 15:00, Klub Lúč, Trenčín

Divadelné predstavenie Divadla Kampa Praha Škola malého stromu vzniklo podľa populárnej rovnomennej knižky Foresta Cartera. Pútavou formou rozpráva o vyrastaní indiánskeho chlapca menom Malý strom z kmeňa Cheerokee. 

Príbeh sa odohráva v 30. rokoch 20. storočia v Tennessee. Približuje obdobie vyriešenia takzvanej indiánskej otázky. Bieli muži, ktorí v tom období v Amerike vládli, vzali Indiánom všetko. Vzali im pôdu, spôsob života, jazyk a mnohým dokonca aj život. Jediné, čo sa im nikdy nepodarilo vziať, je ich vnútorná hrdosť a sloboda.

Predstavenie je venované predovšetkým detskému divákovi. No aj dospeláci si môžu pripomenúť svet, kde stromy rozprávajú, vietor spieva a pravda vychádza zvnútra duše.

Dramatizácia: Iveta Dušková

Hrajú: Iveta Dušková a Petra Bílková

Hudba a texty piesní: Pjér la Šéz

Veľkonočné tvorivé dielničky – 23. 3. 2024, 15:00 až 18:00, OC Laugaricio, Trenčín

OC Laugaricio pripravilo pre všetkých milovníkov Veľkej noci veľkonočné tvorenie pre deti a mládež. Vo vestibule obchodného centra si môžete vyskúšať zdobenie vajíčok a medovníkov, tvorenie s veľkonočnou tematikou spríjemní vystúpenie detských folklórnych súborov Krajanka a Drobci.

Tvorivé dielne: veľkonočný korbáč – 23. 3. 2024, 15:30, Centrum pre rodinu, Trenčín

K Veľkej noci neodmysliteľne patrí veľkonočná šibačka a k nej aj veľkonočný korbáč z vŕbového prútia.

Pred Kvetnou nedeľou si budú môcť mladíci jeden taký upliesť. Sváko Jožko im pomôže viacerými technikami vyčarovať z vŕbových prútov rôzne originálne kúsky. 

Ak sa chcete niečo nové naučiť, príďte, ste vítaní.

Honza Nedvěd a Příbuzní – 23. 3. 2024, 19:00, Piano, Trenčín

Príďte sa započúvať do najkrajších „nedvědoviek“ s Honzom Nedvědom ml. Spolu s ním sa na pódium postavia aj Hanka Nedvědová a bratmi Oršulíkovcami, ktorí tvoria hudobnú skupina Príbuzní.

Na koncerte si môžete zaspievať staré hity bratov Nedvědovcov, kapely Spirituál Kvintet či Brontosaurů, no zaznejú aj nové originálne piesne, ktoré Honza aktuálne vydáva na svojom albume.

Vstupenky kúpite tu.

Podujatie Veľká noc ide… Zdroj: Mesto Dubnica nad Váhom
Škola Malého stromu. Zdroj: KIC Trenčín
Veľkonočné tvorivé dielničky. Zdroj: KIC Trenčín
Tvorivé dielne: veľkonočný korbáč. Zdroj: KIC Trenčín
Honza Nedvěd a Příbuzní. Zdroj: Ajdnes.sk

Ďalšie články