Video: Dubnickí hokejisti sa v semifinálovej sérii so Žilinou pokúsia o prekvapenie

hokej, Dubnica vs. Topoľčanyny Dubničania vyradili vo štvrťfinále hráčov Topoľčian, teraz ich čaká väčšia výzvy, tím Vlci Žilina. Foto: Ronald Čačko

DUBNICA NAD VÁHOM – Hráči Spartaka TSS Group Dubnica odštartujú 29. marca semifinálovú sériu play-off Slovenskej hokejovej ligy na žilinskom ľade.

Dubničania postúpili do semifinále po triumfe v 1. kole nad Topoľčanmi 4:2 na zápasy. Hoci po štyroch dueloch bol stav série nerozhodný 2:2, Spartak zvíťazil v kľúčovom piatom dejstve na ľade súpera 4:2 a potom doma zdolal žochárov 5:2.

„Rozhodlo to, že sme boli takticky vyspelejším a trpezlivejším mužstvom. Počkali sme si na chyby Topoľčian, ktoré sme dokázali využiť. V šiestich stretnutiach sme len štyri góly dostali pri hre piatich proti piatim. Na druhej strane, musíme zlepšiť hernú disciplínu a vyvarovať sa faulov, lebo v oslabeniach sme viackrát inkasovali,“ povedal pre Trenčiansky Štandard tréner Dubnice Roman Chartnúch.

Jeho zverenci to teraz budú mať proti Žiline ešte ťažšie. Vlci ako suverénny víťaz základnej časti sú najväčším ašpirantom na postup do extraligy.

„Žilina je na pomery našej ligy gigantom, čo sa týka finančnej stránky, zázemia a kvality hráčskeho kádra. To však neznamená, že by sme ju nemohli poraziť. Našou výhodu je, že nie sme favoritom. Od nášho súpera sa očakáva postup, bude pod väčším psychickým tlakom. My sa pokúsime prekvapiť. Verím, že budeme hrať so srdiečkom a entuziazmom,“ povedal dubnický tréner, ktorý je zároveň aj výkonným riaditeľom klubu.

„Je to náročné, mám dosť práce, ale nesťažujem sa, lebo ak to robíte z presvedčenia, dá sa to zvládnuť. Baví ma to a napĺňa, beriem to ako poslanie. V Dubnici som prežil krásne hokejové chvíle. Tu som hokejovo vyrastal, potom som sa dostal aj do iných líg a po skončení hráčskej kariéry chcem materskému klubu pomôcť tým, čím môžem,“ dodal pre Trenčiansky Štandard Chatrnúch.

Pre Trenčiansky Štandard hovorí Marek Hovorka. Zdroj: Ľubomír Chochula

„Úspech vo štvrťfinále nás povzbudil, ťaháme za jeden povraz a máme spoločný cieľ. Sme pripravení na boj so Žilinou,“ uviedol pre Trenčiansky Štandard kapitán Dubnice Marek Hovorka, ktorý, mimochodom, vlani získal titul majstra Slovenska s Košicami a v sezóne 2016/2017 obliekal žilinský dres, keď si Vlci vybojovali bronzovú medailu v extralige.

Program semifinálovej série:

Piatok 29. marca: Žilina vs. Dubnica (17:30), sobota 30. marca: Žilina vs. Dubnica (17:30), utorok 2. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:30), streda 3. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:00), sobota 6. apríla: Žilina vs. Dubnica (17:30), pondelok 8. apríla: Dubnica vs. Žilina (18:00), streda 10. apríla: Žilina vs. Dubnica (17:30). Hrá sa na štyri víťazstvá.


Ďalšie články