Od šibačky a oblievačky som upustil už dávno, prezradil riaditeľ nemocnice v Trenčíne

IMG_2419-scaled Od šibačky a oblievačky upustil už dávno. Riaditeľ trenčianskej nemocnice o Veľkej noci. Foto: Trenčiansky Štandard

TRENČÍN – Najvýznamnejší kresťanský sviatok, počas ktorého si veriaci pripomínajú zmŕtvychvstanie Ježiša Krista, sa blíži. Riaditeľ Fakultnej nemocnice Trenčín (FN TN) Michal Plesník nám povedal, ako prežíva toto obdobie.

Sviatky bude tráviť doma s rodinou, no nevyhne sa ani pracovným povinnostiam. Ako priznal, na niektoré veľkonočné tradície si príliš nepotrpí. „Od tradičnej šibačky a oblievačky som už upustil dávno. Čo si však neodpustím, sú tradičné veľkonočne pokrmy,“ povedal.

Čo znamenajú Veľká noc pre Michala Plesníka? „Je to najvýznamnejší kresťanský sviatok, ktorého tradície a symboly boli zachované po stáročia a nesú so sebou významnú kultúrnu hodnotu. Tak isto sú pre mňa tieto sviatky symbolom prebúdzajúcej sa jari,“ vyhlásil.

Riaditeľ nemocnice poslal aj milý odkaz čitateľom Trenčianskeho Štandardu. „Želám vám, aby ste si najmä čo najviac oddýchli od bežných starostí a aby ste strávili čas s blízkymi,“ uzavrel.


Ďalšie články