V Trenčíne sa začína obľúbený Záhradkár. Ako sa dostanete na letisko a čo vás čaká?

V Trenčíne sa začína Záhradkár. V Trenčíne sa začína Záhradkár. Foto: Radovan Stoklasa/TASR.

TRENČÍN – Už 28. ročník najväčšieho slovenského záhradkárskeho veľtrhu sa tento rok koná prvýkrát na letisku v Trenčíne. Presun podujatia do väčšieho priestoru zabezpečí okrem iného pohodlný a jednoduchý príchod zo všetkých smerov (Bratislava, Žilina, Prievidza, Brno). 

Pre tých, ktorí poznajú cestu na festival Pohoda či Grape, bude príjazd na podujatie určite známy. Stačí sa vydať smerom k letisku od obce Nozdrkovce, pričom môžete použiť akékoľvek dopravné prostriedky, ako sú auto, bicykel, kolobežka, prípadne ísť pešo.

Priestor letiska zaručuje, že všetci návštevníci budú mať k dispozícii komfortné parkovanie v tesnej blízkosti areálu veľtrhu, a to pre viac ako tritisíc áut.

„Taxi budeme púšťať až k vstupu na veľtrh. Nie je potrebná žiadna akreditácia, len všeobecné označenie Taxi alebo Bolt,” ozrejmili organizátori veľtrhu na sociálnej sieti.

Pre tých, ktorí cestujú z iných miest, bude príjazd rovnako jednoduchý. Stačí sa orientovať z oboch diaľničných smerov alebo zo smeru od Bánoviec na privádzač PD5 (smer Nozdrkovce), kde bude jasne označený zjazd veľkou návesťou a smerovacími tabuľami „ZÁHRADKÁR“.

Pre ešte väčšie pohodlie zabezpečili organizátori aj kyvadlovú dopravu, ktorá bude premávať každých 30 minút zo železničnej stanice smerom na letisko a naopak. 

„Pridávame autobusy v čase frekventovaných ranných hodín, takže budú odchádzať naraz aj dva. Autobusy majú na letisko vlastný príjazd, vyhnú sa tým prípadnej kolóne aj meškaniu. Pridávame aj dve zastávky pre Trenčanov – Hasičská a Električná, samozrejme, v oboch smeroch.”

Veľtrh Záhradkár sa bude konať v dňoch 10. – 14. apríla 2024.

Pre návštevníkov je pripravený atraktívny sprievodný program, novinkou bude pôsobivá prezentácia tradičných ľudových umeleckých remesiel, ktorú zabezpečuje o. z. Ľudové remeslá.

Vstupné:
1-dňový vstup –  8 eur
zľavnený 1-dňový vstup – 6 eur 

Zľavnený vstup si môžu uplatniť:

  • žiaci ZŠ, denní študenti stredných a vysokých škôl s platným dokladom o štúdiu do 26 rokov
  • občania nad 62 rokov, ktorí sa preukážu občianskym preukazom
  • občania s preukazom ŤZP
  • majitelia kupónov z magazínu Pravda
  • členovia SZZ a SZV po predložení členského preukazu

Prednostný vstup cez GATE môžu využiť návštevníci, ktorí si vstupenky zakúpia cez predpredaj.sk

Vstupenky kúpite tu.

Mapa areálu. Zdroj: mpevent.sk
Program veľtrhu. Zdroj: mpevent.sk

Ďalšie články