Bojnický zámok ovládne duch smrti

title 1200 x 630_00 Bojnický zámok ovládne duch smrti. Foto: Stanislav Vavro

BOJNICE – Tradícia „strašidelných“ podujatí na Bojnickom zámku sa oficiálne začala písať už v roku 1994, keď sa zrodil Medzinárodný festival duchov a strašidiel. Aj keď odvtedy prešlo podujatie mnohými zmenami, stále patrí medzi návštevnícky najobľúbenejšie.

O priazeň návštevníkov sa tento rok uchádza projekt pod názvom Spiritus Mortis. Ide o hororovo-romantický príbeh odhaľujúci partnerský vzťah naplnený vášňou, zradou a pomstou.

„Dielo pre SNM – Múzeum Bojnice pripravuje kreatívna dvojica Peter Serge Butko a Ivan Remiaš. Ako sami hovoria, využívajú prvky gotického romantizmu, ktorý ponúka skvelú možnosť prerozprávať jednoduchý, ale mystikou a tragédiou naplnený dej,“ uviedla PR manažérka Bojnického zámku Petra Gordíková.

Tohtoročnou dlho očakávanou novinkou je možnosť zakúpiť si vstupenky na podujatie v predpredaji. Veľký záujem počas minulých rokov viedol k niekoľkohodinovým čakacím dobám. S cieľom zvýšenia návštevníckeho komfortu pristúpilo múzeum k predpredaju vstupeniek. Tie si návštevníci môžu zakúpiť už teraz na www.bojnicecastle.sk.

Spiritus Mortis sa uskutoční na prelome apríla a mája. Prehliadky sa budú konať od 25. apríla do 28. apríla a následne od 4. mája do 8. mája 2024.


Ďalšie články