Trojdňové preteky Trenčianskym regiónom ochromia dopravu. Pozrite si plánované obmedzenia

Medzinárodné etapové cyklistické preteky Trenčianskym regiónom Medzinárodné etapové cyklistické preteky Trenčianskym regiónom sa začínajú v piatok. Ilustračná fotografia: Radovan Stoklasa/TASR

TRENČÍN – Už v piatok sa začínajú Medzinárodné etapové cyklistické preteky Trenčianskym regiónom, ktoré sa uskutočnia na území okresov Bánovce nad Bebravou a Trenčín. Výrazne sa dotknú aj dopravných obmedzení. Podujatie potrvá až do nedele 14. apríla.

V piatok je naplánovaná trasa so štartom v obci Uhrovec a cieľom na Jankovom Vŕšku. Uzávierka trasy bude od 14:30 do 19:00, pričom štart prvého pretekára je naplánovaný o 15:00.

Na druhý deň doobeda sa uskutočnia preteky s hromadným štartom v Podlužanoch. Cyklisti budú následne jazdiť po okruhu Podlužany – Dežerice – Horňany – Bobot – Motešice – Krásna Ves – Timoradza – Podlužany. Trasu pretekov uzatvoria od 9:00 do 12:30. Štart jednotlivých kategórií je o 9:30, 9:35 a 9:40.

V sobotu poobede sa uskutočnia preteky s hromadným slávnostným štartom o 15:00 pri poliklinike v Bánovciach nad Bebravou, odkiaľ sa celý konvoj presunie k obci Dežerice, kde je ostrý štart. Následne budú cyklisti jazdiť po okruhu Dežerice – Horňany – Bobot – Motešice – Krásna Ves – Timoradza – Podlužany, kde je aj cieľ pretekov. Uzávierka trasy pretekov bude od 14:30 do 18:30.

V nedeľu doobeda bude slávnostný hromadný štart pretekov o 9:30 pri poliklinike v Bánovciach nad Bebravou. Potom sa celý konvoj pretekov presunie cez Biskupice do Veľkých Chlievan, kde je ostrý štart.

Cyklistom bude následne patriť okruh Veľké Chlievany – Otrhánky – Haláčovce – Pochabany – Malé Hoste – Zlatníky – Cimenná – Veľké Držkovce – Dvorec – Veľké Chlievany, kde je aj cieľ pretekov. Uzávierka spomínanej trasy bude od 9:00 do 12:30.

Poobede sa začnú preteky hromadným slávnostným štartom jednotlivých kategórií o 15:00, 15:05 a 15:10 v obci Veľké Chlievany. Po štarte budú cyklisti jazdiť na trase Veľké Chlievany – Otrhánky – Haláčovce – Pochabany – Malé Hoste – Zlatníky – Cimenná – Veľké Držkovce – Dvorec – Veľké Chlievany. Trasa bude uzavretá od 14:30 do 19:00.

Premávka smerujúca do protismeru cyklistických pretekov je počas celej doby trvania podujatia z dôvodu bezpečnosti uzatvorená. V smere jazdy pretekov sa premávka obnovuje vždy až po prejdení celého konvoja pretekov vymedzeného na začiatku policajným vozidlom so žltou zástavou a na konci policajným vozidlom so šachovnicovou zástavou.

Prístup záchranných zložiek – hasičov, záchranky a polície je bez obmedzenia. S cieľom zaistenia bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky ako aj všetkých účastníkov športového podujatia žiada Krajský dopravný inšpektorát Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne všetkých účastníkov cestnej premávky, obyvateľov dotknutých miest a obcí o rešpektovanie pokynov organizátorov podujatia a polície, trpezlivosť a vzájomnú ohľaduplnosť.

(Zdroj: Krajská polícia PZ Trenčín)


Ďalšie články