Bankomatovým zlodejom plány nevyšli. Sú v rukách polície

Bankomat, zlodej Bankomatoví zlodeji sú už v rukách polície. Foto: Polícia SR - Trenčiansky kraj/Facebook

ČACHTICE – Uplynulý týždeň sa pokúsili v Trenčianskom kraji o vykradnutie dvoch bankomatov. Polícia už podozrivých chytila.

Prvý prípad sa stal v pondelok v obci Pruské. Dvaja páchatelia v nočných hodinách vyrezali otvor pod miestom slúžiacim na vkladanie karty do bankomatu. Potom vykonali úpravu kabeláže za účelom dosiahnutia vydania finančnej hotovosti, k čomu však nedošlo.

„Páchatelia ušli na neznáme miesto. V tom čase sa v bankomate nachádzala finančná hotovosť vo výške 105-tisíc eur,“ uviedla polícia na Facebooku.

O dva dni neskôr sa pokúsili vykradnúť bankomat v Čachticiach. „Vyrezali otvor pod miestom na vkladanie kariet, čím chceli dosiahnuť odcudzenie finančnej hotovosti, ktorá sa v tom čase nachádzala v bankomate vo výške takmer 140-tisíc eur,“ ozrejmili policajti.

Polícia zadržala dvoch mužov a po vykonaní potrebných procesných úkonov ich obvinila. Aktuálne sú v cele policajného zaistenia.

„Za skutok v obci Pruské čelia muži obvineniu zo zločinu krádež spáchaný v štádiu pokusu v súbehu s prečinom poškodzovanie cudzej veci,“ skonštatovala polícia. „Za skutok v obci Čachtice vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Trenčíne vzniesol 29- a 28-ročnému mužovi obvinenie za obzvlášť závažný zločin krádež spáchaný v štádiu pokusu v súbehu s prečinom poškodzovanie cudzej veci,“ uzavrela.

Zároveň bol podaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených do väzby. V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

Pokúsili sa vykradnúť bankomat. Foto: Polícia SR – Trenčiansky kraj/Facebook
Peniaze z bankomatu nedostali. Foto: Polícia SR – Trenčiansky kraj/Facebook

Ďalšie články