Tipy na víkend: zažite koncert najznámejšieho českého pesničkára i hviezdy televíznych súťaží

Tipy na víkend: zažite koncert najznámejšieho českého pesničkára či hviezdy z televíznych súťaží Mierové námestie v Trenčíne. Foto: KIC Trenčín

TRENČÍN – Po týždni sme pre vás opäť pripravili niekoľko tipov, ako naložiť s voľným časom. Aj tento víkend totiž môžete v Trenčíne alebo v Novom Meste nad Váhom zažiť zaujímavé podujatia.

Vladimír Merta, Julo Fujak – 20. 4. 2024, 19.00, Hviezda, Trenčín

Folková legenda česko-slovenskej hudobnej scény, pouličný pesničkár aj hviezda pesničkárstva z éry normalizácie. Vladimír Merta je výraznou osobnosťou, ktorá svojou hudbou povzbudzovala poslucháčov k myšlienkam o slobode. Spoločne s Karlom Krylom a Jaroslavom Hutkom sa stal pre ľudí symbolom odporu proti komunistickému režimu.

V Trenčíne budú Vladimíra Mertu sprevádzať hudobníci Julo Fujak a Martin Kukučka. Koncertu bude predchádzať beseda s hudobníkmi.

Cena vstupenky: 10 eur v predpredaji, 12 eur na mieste. Vstupenky kúpite online tu, v Kultúrno-informačnom centre alebo priamo pred predstavením vo Hviezde.

Lukáš Adamec: Bodka tour 2024 – 20. 4. 2024, 19.00, Blue Note, Nové Mesto nad Váhom

Slovenský spevák Lukáš Adamec vyráža na dlho očakávané turné. Tešiť sa môžete na piesne, ktorými sa zvýraznil na slovenskej hudobnej scéne, ako napríklad Horúca láska, Tancuj mi, Najviac, Veď vieš. 

Keďže Lukáš sa v minulosti zúčastnil na rôznych televíznych speváckych súťažiach a aj ich vyhral (česko-slovenská SuperStar, Tvoja tvár znie povedome) a účinkoval v množstve hudobných programov, očakávať môžete aj výber z toho najlepšieho v jeho doterajšej kariére.

Bodka tour 2024 bude zároveň aj prezentáciou jeho nového albumu. Vstupenky kúpite tu.

Gitarový koncert: festival Hudba pod hradom – 21. 4. 2024, 18.00 – 19.15, Hviezda, Trenčín

V druhom festivalovom koncerte sa predstavia mladé talentované gitaristky Veronika Ronecová a Cindy Stehlová, ktoré sa spoznali počas ich spoločných štúdií na Janáčkovej akadémii múzických umení v Brne v roku 2018.

V úzkej spolupráci následne pokračovali aj počas ich magisterského štúdia na Hochschule für Musik v nemeckom Weimare, kde ako duo absolvovali hodiny komornej hudby v triedach prof. Ricarda Galléna a prof. Christiane Spannhofovej.

Podrobnosti a program koncertu na www.kpvh.sk. Vstupné 10 eur, pre členov klubu 7 eur. Vstupenky na podujatie kúpite online, v Kultúrno-informačnom centre alebo priamo na mieste.

Jarek Nohavica – 21. 4. 2024, 19.00, Posádkový klub – ODA, Trenčín

Recitál jedného z najznámejších českých pesničkárov s gitarou a heligónkou zostavený nielen zo známych piesní, ale aj z aktuálnych noviniek z posledného albumu Máma mi dala na krk klíč.

Fanúšikovia Jarka Nohavicu si už určite zvykli, že jeho koncerty sú samé prekvapenie a vždy úplne novo dramaturgicky zostavené. Rozhodne sa máte na čo tešiť.

Na súčasných koncertoch Jarka sprevádza na akordeóne a piane vynikajúci muzikant z Varšavy Robert Kusmierski, na perkusiách a bicích Pavel Plánka z Plzne. Na koncerte si môžu diváci zakúpiť CD, DVD a podobne. 

Koncert bude trvať približne 2 hodiny bez prestávky. Vstupenky kúpite tu.

Koncert Vladimíra Mertu. Zdroj: KIC Trenčín
Lukáš Adamec – Bodka tour 2024. Zdroj: Ajdnes.sk
Gitarový koncert: festival Hudba pod hradom. Zdroj: KIC Trenčín
Jarek Nohavica. Zdroj: Ajdnes.sk


Ďalšie články