Na lavičku Dukly Trenčín sa postaví známa tvár. Považujem sa za Trenčana, hovorí tréner

HK Dukla Trenèín - HKM Zvolen Bokroš bude chcieť navrátiť Duklu Trenčín tam, kde patrí. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

TRENČÍN – Duklu Trenčín povedie v nasledujúcej sezóne Ernest Bokroš. Opúšťa mužstvo Žiliny, ktoré dotiahol po dlhých rokoch do hokejovej extraligy.

S informáciou o zmene pôsobiska rodáka z Karvinej priniesol regionálny portál Žilinský večerník. Ernest Bokroš doviedol v uplynulej sezóne vlkov zo Žiliny k majstrovskému titulu v druhej najvyššej hokejovej lige a zároveň vytúženému postupu do slovenskej extraligy. Žilina tam chýbala päť rokov.

Od novej sezóny bude pre neho Žilina už súperom. Skúsený tréner sa dohodol na spolupráci s Duklou Trenčín.

Bokroš doviedol Žilinu opäť do slovenskej extraligy. Foto: Terka Sabová

„Odchádzam do Trenčína, tento návrat domov, v ktorom žijem a narodili sa mi deti, je niečo unikátne. Považujem sa za Trenčana a návrat po tridsiatich rokoch bude krásny. Určite zápasy proti Žiline bude pikantné, no nie pre mňa, ale určite pre hráčov Žiliny. Rád by som však podotkol, že prajem žilinskému hokeju len to najlepšie,“ prezradil pre žilinský portál.

Bokroš sa v zostave Dukly Trenčín objavil prvýkrát ešte v sezóne 1979/80. V sezóne 1995/96 už pôsobil v realizačnom tíme Dukly Trenčín ako asistent trénera.

Najlepšie roky v slovenskej extralige zažil vo Zvolene. Pod Pustým hradom získal v ligovom ročníku 1999/00 so Zvolenom striebro, keď nestačilo jeho mužstvo na Slovan Bratislava. Reparát si urobil v nasledujúcom roku. Po víťazstve 3:1 na zápasy proti Dukle Trenčín získal svoj zatiaľ jediný majstrovský titul.

V českej extralige sa mu darilo v tíme HC Hamé Zlín s ktorým v roku 2004 zdvihol nad hlavu majstrovský pohár a v rovnakom roku sa stal aj najlepší tréner českej extraligy. Hokejoví fanúšikovia ho majú v pamäti ako trénera, ktorý v roku 2015 doviedol reprezentáciu do 20 rokov k bronzovým medailám.

Bokroš na lavičke vojakov nahradí dvojicu Radivojevič – Bartovič, ktorá dočasne viedla mužstvo.


Ďalšie články