Menu z kvalitných surovín aj tradičná cukráreň. Ozdoba Trenčína otvára svoje brány

Menu z kvalitných surovín a tradičná cukráreň. Ozdoba Trenčína otvára svoje brány Horné poschodia Gastrocentra bude určené na spoločenské akcie. Zdroj: ASB.sk, Roman Skyba

TRENČÍN – V pondelok 27. mája otvoria zrekonštruovaný objekt Gastrocentra. Pre verejnosť bude prvýkrát dostupná reštaurácia Pupilla a cukráreň Pistor. Na druhom poschodí sa nachádza reštaurácia Magister určená na spoločenské udalosti.

Trenčania sa dočkali. Po intenzívnych prípravách otvoria pre verejnosť školský závod Gastrocentrum. Zrekonštruovaný objekt slávnostne otvorili už na výjazdovom rokovaní vlády v Trenčíne, kde vládni predstavitelia strávili celý deň. Zasadnutie tu malo aj združenie samosprávnych krajov SK8. Na oboch organizovaných stretnutiach si jednotliví predstavitelia priestory pochvaľovali.

Pre verejnosť sa brány známeho zariadenia otvoria v pondelok 27. mája. Gastrocentrum bude otvorené vždy počas pracovných dní, reštaurácia v čase od 10:30 do 14:00.

„Na prvom poschodí otvárame reštauráciu s názvom Pupilla, kde budeme podávať menu v hodnote 7,50 eura. Pozostávať bude z polievky, hlavného jedla a dezertu. Keďže sme školský závod, tak študenti všetky naše dostupné jedlá varia a pečú. Nebudú sa tu používať ani žiadne polotovary. Tie jedlá budú určite kvalitnejšie a budú pracovať s tou najmodernejšou technológiou,“ prezradil pre Trenčiansky Štandard vedúci prevádzky Gastrocentrum Štefan Compeľ.

Študenti budú variť pod dohľadom odborných majsteriek. Reštaurácia už nebude tradičnou „táckarňou“, ako si pamätajú staré Gastro, ale bude s obsluhou. V prevádzke spomínanej reštaurácie sa bude dať platiť aj kartou. V cukrárni Pistor budú rovnako vlastnoručne pripravovať zákusky a cukrovinky študenti SOŠ Jilemnického.

„Čo sa týka cenovej relácie, my, ako školský závod, nemôžeme vyvíjať zisk. Preto budeme možno trochu tŕňom v oku okolitých reštaurácií, keďže ceny budú adekvátnejšie. Musíme ceny služieb prispôsobiť len na chod prevádzky reštaurácií a budovy,“ ozrejmil vedúci prevádzky.

Na hornom poschodí bude fungovať reštaurácia Magister, ktorá bude slúžiť len na objednávku. V jej priestoroch sa budú môcť uskutočniť banketové akcie, školenia, rauty či rôzne slávnostné podujatia. „Reštaurácia je určená pre verejnosť. Ak bude dostupný termín, môžu si tento priestor ľudia zarezervovať. Ako som už spomínal, musíme vyrobiť peniaze len na chod prevádzky, čiže energie, služby, personál školy, ktorý bude na akcii,“ dodal prevádzkar.  

Projekt komplexnej rekonštrukcie realizovala trenčianska župa. Finančná čiastka celého zrealizovaného projektu, nielen stavebných úprav, ale aj nákupu technologického vybavenia odborných pracovísk a mobiliáru, bola v hodnote 5 miliónov eur s DPH. Z toho Trenčiansky samosprávny kraj zo svojho rozpočtu zaplatil viac ako 1 milión eur s DPH.

Zmodernizovaný objekt nominovali ako jediný z Trenčianskeho kraja v 14. ročníku ankety Cena verejnosti.

Slávnostné otvorenie Gastrocentra. Foto: Rasťo Harakal
Zrekonštruovaná budova je ozdobou centra mesta. Zdroj: ASB.sk, Roman Skyba
Zrekonštruovaná budova je ozdobou centra mesta. Foto: Rasťo Harakal

Ďalšie články
Veľký problém s trestným oznámením na Hegerovu vládu

Veľký problém s trestným oznámením na Hegerovu vládu

Ministerstvo obrany pod vedením Roberta Kaliňáka podalo trestné oznámenie na vládu Eduarda Hegera z dôvodu nezákonného darovania stíhačiek MiG-29. Bývalá vláda sa mala podľa oznámenia dopustiť rovno troch trestných činov v súvislosti s darovaním stíhačiek, a to zneužívania právomoci verejného činiteľa, porušenia povinnosti pri správe cudzieho majetku a sabotáže. Takto...
Mestu sa míňajú kapacity na stavanie nových parkovísk. Aká realita čaká šoférov v Trenčíne?

Mestu sa míňajú kapacity na stavanie nových parkovísk. Aká realita čaká šoférov v Trenčíne?

TRENČÍN – Statická doprava je jedným z kľúčových prvkov dopravného systému každého mesta. Efektívne riadenie parkovacích kapacít a regulácia parkovania predstavujú pre samosprávy veľkú výzvu. Ako sa darí Trenčínu? Mesto spravidla zaznamenáva najväčšie problémy s nedostatkom parkovacích miest na sídliskách postavených v 70. a 80....