Jarná púť na Butkove ponúkne bohatý program. Príde aj obľúbená speváčka

foto 1 Na najbližšej púti 20. mája očakávajú na hore Butkov vysokú návštevnosť. Foto: FB Kríž Butkov

LADCE – Už túto sobotu 20. mája si počas púte do Skalného sanktuária Božieho milosrdenstva na hore Butkov uctia Jána Pavla II.

Hlavným celebrantom slávnostnej svätej omše bude rektor pápežského kolégia sv. Cyrila a Metoda v Ríme Pavol Zvara. Sv. omša sa začne o 15:30 a slávnosť bude hudobne i spevom sprevádzať The Gospel Family.

No toto nie je jediný bod programu podujatia. Už od 12:15 budú môcť pútnici absolvovať krížovú cestu od Detvianskeho kríža do Skalného sanktuária spoločne s dekanom a farárom Farnosti Ladce Jozefom Petrášom a veriacimi z obce Ladce.

https://trencin.standard.sk/10827/fero-joke-to-v-trencine-opat-rozbalil-puknete-od-smiechu/

O 14:00 odštartuje na Butkove koncert známej slovenskej speváčka Simy Magušinovej s jej kapelou. V programe figuruje o 15:00 Hodina Božieho milosrdenstva (sestry Matky Božieho milosrdenstva z Krakova) a o 15:15 svedectvo Najmocnejšie meno a boj v mysli (Štefan Patrik Kováč).

Na jarnej púti k ucteniu Jána Pavla II do Skalného sanktuária Božieho milosrdenstva na horu Butkov sa očakáva vysoká návšteva, čomu by mohlo okrem atraktívneho programu pomôcť aj zlepšenie počasia.

https://trencin.standard.sk/10768/zomrel-byvaly-primator-trencina/

Podľa aktuálnej predpovede na sobotu 20. mája, má byť v okolí Ladiec slnečno s teplotou až 23 stupňov Celzia. Na druhej strane, nie sú vylúčené ani ojedinelé dažďové prehánky. Preto bude dobré si so sebou zobrať dáždnik a pršiplášť.

Pre pútnikov, ktorí nezvládnu peší výstup krížovou cestou, budú na spodnom podlaží lomu pripravené autobusy. Výjazd autobusov na 12. podlažie bude v čase 12:30 a 13:30.

https://trencin.standard.sk/10622/z-malej-akcie-pre-rodiny-sa-stal-hotovy-festival-bosacke-druzstvo-zaplavilo-vyse-5-tisic-ludi/

Organizátormi tejto púte (TV Lux a Rádio Lumen ju vysielať naživo nebudú) sú Farnosť Ladce, Farnosť Beluša, obec Ladce, obec Beluša, Považská cementáreň a Nadácia AGAPA Ladce.


Ďalšie články