Dobrá správa: Nemocnica v Trenčíne spustila novú magnetickú rezonanciu

1 Je to tu: Nemocnica spustila MRI vyšetrenie. Foto: Fakultná namocnica Trenčín - Oficiálna stránka/Facebook

TRENČÍN – Fakultná nemocnica (FN) Trenčín spustila pracovisko magnetickej rezonancie aj pre pacientov poslaných od lekárov – špecialistov z iných nemocníc.

Na vyšetrenie magnetickou rezonanciou je možné objednať sa osobne v priestoroch pracoviska vedľa nového vjazdu do nemocnice z Jesenského ulice (pri neurologickom pavilóne), alebo telefonicky na čísle 032/6566 802. Informovala o tom nemocnica na sociálnej sieti.

O novovybudovanom pracovisku sme informovali na jeseň minulého roka. Nemocnica prístroj kúpila zo štátnych prostriedkov. „Cena za prístroj, ktorý sme po dlhých byrokratických a administratívnych problémoch vysúťažili od americkej firmy GE, je 2,4 milióna. Musím sa poďakovať ľuďom z nášho verejného obstarávania, že sa nám podarilo prístroj obstarať za rádovo o niekoľkostotisíc lacnejšie, ako obdobný prístroj na Slovensku,“ uviedol vtedajší riaditeľ FN TN Tomáš Janík.

Následné rekonštrukčné práce si od nemocnice mali vyžiadať ešte 740 000 eur.

Nemocnica však nemá k dispozícii len nové pracovisko, ale aj kompletne vyškolený personál. Ďalšie vyjadrenia k fungovaniu pracoviska MRI si môžete prečítať v tomto článku.

Vybudovaniu pracoviska predchádzali náročné procesy

Primár rádiodiagnostického oddelenia Ladislav Badík opísal, čo všetko predchádzalo výstavbe pracoviska. „Museli sme merať magnetické pole v okolí nemocnice, či mu nebudú vadiť autá alebo výťah. Merali sme magnetické pole aj na ceste v okolí nemocnice. Mali by byť splnené všetky technické podmienky umiestnenia,“ skonštatoval. Víziou FN TN bolo vytvoriť pracovisko 21. storočia, o ktorom sme písali aj v tejto reportáži.

Pracovisko magnetickej rezoznancie je spustené. Foto: Trenčiansky Štandard

Ďalšie články