Nový Trenčín: v meste postavia moderný komplex so stovkami bytov

Trenčín sa mení pred očami: V meste vznikne nová obytná štvrť so stovkami bytov Vizualizácia novej mestskej štvrte v Trenčíne. Zdroj: Enviroportál

TRENČÍN – Krajské mesto už nejaký čas zaznamenáva veľký rozvoj v oblasti bývania. K novovzniknutým štvrtiam v oblasti Zlatoviec a Záblatia plánuje investičná spoločnosť RV 3 výstavbu ďalšieho polyfunkčného súboru s názvom Trenčín Dolné Mesto. 

Nový komplex s celkovo 10 objektmi, vrátane bytových domov, obchodov a námestia bude situovaný na Soblahovskej ceste v blízkosti sídliska Juh. Územie je vymedzené koridorom Lavičkového potoka na severe, záhradkárskou osadou Pod sekerou na východe, plochami ornej pôdy na juhu a zberným dvorom Soblahovská. 

S využitím svahovitého terénu a okolia plánuje developer vytvoriť kompozíciu obytného súboru, ktorý bude ladiť so súčasnou krajinou, a to všetko na ploche 25-tisíc m2

Na pozemok, ktorý je v súčasnosti nevyužívaný, respektíve čiastočne využívaný na poľnohospodárske účely, plánujú umiestniť 476 bytov v rôznych veľkostiach, z toho 216 bude 4-izbových, 162 bude 2-izbových, 95 bude 3-izbových, 2 budú 5-izbové a jeden byt bude 1-izbový, pričom investor cieli na klientelu hľadajúcu väčšie byty v príjemnom prostredí. 

V architektonickej štúdii sa najnižšie nachádza samostatne stojaci bytový dom A1. Pôjde o najväčšiu stavbu. Nasledovať bude pätica chodbových bytových domov B1 až B5 a obytný súbor doplnení štvorica vilových domov C1 až C4. 

Objekty sú navrhnuté tak, aby chránili obyvateľov pred hlukom hlavnej cesty a zabezpečili im súkromie. Parkovacie miesta budú k dispozícii v podzemných garážach a tiež na povrchu. Investor tak chce zabezpečiť ich dostatočnú dostupnosť pre všetkých obyvateľov štvrte.

Podľa nedávno zverejneného zámeru na webovej stránke Enviroportálu bude nová zóna zahŕňať aj technickú infraštruktúru, dopravnú vybavenosť a úpravy krajiny.

Investor: RV 3
Počet bytov: 476
Počet apartmánov: 5
Počet odstavných a garážových stojísk: 404
Náklady: 30 mil. eur
Realizácia: 2025 až 2027

Architektonická štúdia projektu. Zdroj: Enviroportál
Novú štvrť postavia na pozemkoch v blízkosti sídliska Juh. Foto: Trenčiansky Štandard

Ďalšie články