Tipy na víkend: zažite návrat legendárnej divadelnej hry či koncert českej speváckej ikony

Tipy na víkend: Zažite návrat legendárnej divadelnej hry či koncert českej speváckej ikony Trenčiansky hrad. Foto: Hrad Trenčín

TRENČÍN – Aj dnes vám prinášame niekoľko zaujímavých možností, ako stráviť príjemný víkend. Inšpirujte sa prehľadom zaujímavých kultúrno-spoločenských akcií, ktoré ponúkajú mestá v Trenčianskom kraji.

Náš priateľ René – 16. 3. 2024, 19:00, Posádkový klub, Trenčín

Mozog naložený v liehu, humor láskavo objímajúci hlúposť národa a divadelný skvost, ktorý neohlodal zub času, práve naopak. Vychutnajte si jedinečný návrat legendárnej hry, ktorú vytvorila a s úspechom hrala ikonická dvojica Milan Lasica a Július Satinský. 

Kultový kúsok plný satiry, dôvtipu a šarmu energicky a svojsky interpretujú Juraj Kemka a Lukáš Latinák. Pod vedením režiséra Jakuba Nvotu vás čaká moderná interpretácia divadelného klenotu, ktorá poteší nielen fanúšikov Lasicu a Satinského, ale aj nadšencov kvalitného domáceho humoru a divadelného umenia. 

Hudobný sprievod v podaní Kamila Mikulčíka a kostýmy Kataríny Hollej dodávajú predstaveniu súčasný nádych, no pritom zachovajú jeho pôvodného ducha.

  • Autor: Milan Lasica, Július Satinský
  • Réžia: Jakub Nvota
  • Účinkujú: Juraj Kemka, Lukáš Latinák  
  • Scéna: Pavol Andraško
  • Kostýmy: Katarína Hollá
  • Hudba: Kamil Mikulčík
  • Producent: Michal Malicher

Cup of Tea + Soňa Kmeť – 16. 3. 2024, 20:00, Hviezda, Trenčín

Slovensko-britská kapela Cup of Tea vyráža na svoje premiérové turné Cup of Tea – Spring Rolls Tour, počas ktorého zavíta aj do Trenčína. Okrem energetického „indiečka” a vesmírnych zvukov sa môžete tešiť aj na zaujímavých hostí ako Soňa Kmeť s kapelou.

Skupinu Cup of Tea tvoria traja členovia Chris, Filip a Lukáš, ktorí do projektu vkladajú svoju osobnú perspektívu jednotlivých pohľadov na svet. 

Soňa Kmeť v roku 2022 vydala svoj debutový singel Big Brother a debutové EP Don‘t Let Me Go Home, v ktorom mapuje svoje obdobie dospievania a hľadania vlastnej identity. EP ju zaradila medzi finalistov Pódia mladých talentov Bratislavských Jazzových Dní a prinieslo jej nomináciu na Debut roka, Rádiohlavy Rádia FM, rovnako aj najnovší singel Kid of Today s nomináciou na Skladbu roka 2023.

Cena vstupenky: 7 eur v predpredaji, 9 eur na mieste.
Vstupenky kúpite online tu, v Kultúrno-informačnom centre alebo priamo pred predstavením vo Hviezde.

Miro Jaroš: Rodinný koncert – 16. 3. 2024, 15:00, Kultúrne centrum Bojnice

Koncert plný hitov a dobrej zábavy. Miro Jaroš s kapelou odohrajú koncert, ktorý si užije celá rodina. Pripravte sa na pesničky Tobogan, Disko, Balón, Strašidlá a veľa ďalších. Tancovanie a spievanie sú vítané.

Koncert je vhodný pre deti od 3 rokov a pre deti dobre znášajúce hlasnú produkciu.

Vstupné: 15 eur

Vstupenky kúpite tu.

Helena 60 rokov na scéne – 16. 3. 2024, 20:00, Kino Baník, Prievidza

Helena Vondráčková a jej sprievodná kapela Charlie Band vyrážajú na koncertné turné Helena 60 let na scéně. Ide o šieste turné v rade v produkcii Agentúry MM Praha.

Ako exkluzívny hosť sa predstaví Tomáš Slavíček – tanečník, choreograf a predovšetkým niekoľkonásobný majster sveta v stepe. S Helenou Vondráčkovou spolupracuje od roku 2009. 

Vstupenky kúpite tu.

Zdroj: KIC Trenčín, Ajdnes.sk, Codnes.sk

Predstavenie Náš priateľ René. Zdroj: KIC Trenčín
Skupina Cup of Tea. Zdroj: KIC Trenčín

Koncert Mira Jaroša. Zdroj: Ajdnes.sk

Koncert Heleny Vondráčkovej. Zdroj: Codnes.sk

Ďalšie články