V trenčianskej Hviezde sa koná obľúbený miniveľtrh

Miniveľtrh Alma Mater. Miniveľtrh Alma Mater. Foto: https://www.minedu.sk/

TRENČÍN – Ponuku študijných odborov a vysokých škôl, ktoré pôsobia na Slovensku, priblíži v utorok miniveľtrh Alma Mater 2024 – miesto, kde si nájdeš svoju univerzitu v kultúrno-kreatívnom centre Hviezda v Trenčíne.

Podujatie pripravilo Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže (MŠVVaM) SR, ktoré zároveň predstaví aj štipendijnú schému Študuj doma, Slovensko ťa odmení.



Projekt vytvára priestor na prepojenie maturantov (tohto aj budúcoročných) so slovenskými vysokými školami. „Na podujatí budú môcť žiačky a žiaci stredných škôl z Trenčianskeho kraja stretnúť zástupcov slovenských vysokých škôl, spoznať nielen ponuku študijných odborov a škôl, ktoré na Slovensku pôsobia, ale aj sa opýtať na podrobnosti a benefity štúdia na danej škole,“ priblížil rezort školstva.
  
„Touto cestou sa ministerstvo snaží prispieť k tomu, aby maturantom a stredoškolákom pomohlo s výberom vysokej školy a zároveň pomohlo znížiť odliv mozgov do zahraničia,“ ozrejmil rezort.



Stredoškoláci na veľtrhu zároveň získajú informácie o štipendijnej schéme, prostredníctvom ktorej budú môcť získať minimálne 9-tisíc eur na štúdium na vysokej škole na Slovensku.

Podujatie organizuje MŠVVaM SR postupne v každom krajskom meste na Slovensku.

(tasr)


Ďalšie články